Siirry pääsisältöön

Karin Sturm - Michael Schumacher: Elämänkerta


"Kautta aikojen menestyneimmän Formula 1 -ajajan elämäkerta on ennennäkemättömän tarkkanäköinen kuvaus paitsi hänen loisteliaasta urastaan myös miehestä myytin takana.
Schumacherilla on enemmän maailmanmestaruuksia, peräkkäisiä mestaruuksia, GP-voittoja, paalupaikkoja, kilpailun nopeimpia kierroksia ja palkintopallisijoituksia kuin kenelläkään muulla F1 -ajajalla. Vuonna 1991 alkanut huikea Formula 1 -ura päättyi lopullisesti vasta 2012.
Kilparadoilla täydellisesti kaikkea kontrolloivana ajorobottina tunnettu mies on kotioloissaan rakastava ja omistautunut perheenisä, joka on määrätietoisesti pitänyt työnsä ja vapaa-aikansa tarkoin erillään ja varjellut yksityisyyttään julkisuudelta.
Karin Sturm on tuntenut Michael Schumacherin tämän uran alusta asti. Kirjaansa varten hän on haastatellut lukuisia Schumacherin lähipiiriin kuuluvia henkilöitä. Tuloksena on sekä ainutlaatuisen asiantunteva että intiimi henkilökuva maailman kuuluisimmasta autourheilijasta."

Michael Schumacherin ura alkoi pienellä onnettomuudella ja se päättyi isompaan onnettomuuteen, mutta tämä onnettomuus tapahtui kilparatojen ulkopuolella. Mies joka suurimman osan elämästään kilpaili autoilla ja ajoi jokaisessa kilpailussa lähellä vaarallisia tilanteita joutui kuitenkin onnettomuuteen joka käänsi hänen elämänsä päälaelleen. Onnettomuus tapahtui lähes vuosi sitten, hän vajosi nopeasti koomaan ja heräsi siitä vasta puolen vuoden päästä kesällä 2014. Kun lukee Schumacherin saavutuksia, niin ei voi todeta muuta kuin, että ne ovat hurjia.

1. Seitsemän maailman mestaruutta, joista viisi peräkkäistä
2. 91 GP -voittoa
3. 68 paalupaikkaa
4. 77 kilpailun nopeinta kierrosta
5. 155 palkintopallisijoitusta

Näiden lisäksi Schumacherin tilille tuli hänen uransa aikana paljon ennätyksiä, jotka odottavat vieläkin rikkojaansa.

Karin Sturmin kirja valottaa tämän lahjakkaan kuljettajan uraa sen alkujuurilta aina päiviin jolloin Michael Schumacher lopetti uransa ja niihin päiviin kun Schumacher oli ollut onnettomuudessa ja millaisen mediamyllytyksen se sai aikaiseksi.

Michael Schumacherista kertova elämänkerta on kiinnostava ja monipuolinen kirja. Itse olisin kaivannut hieman lisää kuvia kirjaan, jotka olisivat elävöittäneet kirjan tarinaa. Nyt kuvat jäivät minimaalisen vähäiseksi. Kirja on kuitenkin hyvä kuva nykypäivän formula maailmasta, se kertoo miten valitettavasti vasta onnettomuuksien kautta on päästy edistämään lajin turvallisuutta. Michael Sshumacher on yksi aktiivisimpia turvallisuuden puolesta puhujia lajissa ja olikin kehittämässä sen turvallisuutta nykytasolle, mutta tämäkin tapahtui vasta onnettomuuksien jälkeen.

Luulen, että tämä kirja löytyy tänä jouluna aika monen formula fanin paketista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen Vakaasti harkiten CrimeTime, 2017
Yhden sivulaukauksen jälkeen Jokinen tekee taas selvää jälkeä
Otsikossa viittaa Jokisen edelliseen dekkariin, Rahtari, joka oli (huom! omasta mielestäni) yksi Jokisen epäonnistuneimpia dekkareita. Onneksi Jokinen teki paluun ja uusin dekkari Vakaasti harkiten, taasen on Jokisen parhaimistoon kuuluvia teoksia.
Joku on iskenyt naskalin uhrin niskaan uimarannalla, tästä alkaa tarina joka pitää lujassa otteessa loppuun saakka. Jännäksi tarinan osoittain tekee, se että lukijalle kerrotaan murhaaja heti kättelyssä ja lukija onkin asemassa jossa se tietää murhaajan mutta rikosta tutkivat poliisit eivät. Mutta kun löytyykin toinen uhri, jolla törröttää myös naskali niskassa, ja ensimmäisesta syytetty istuukin vankilassa? Kuinkas näin kävi? Jokinen on punonut naskalinterävän juonen niin rikoksista, kuin myös tuttuun tapaan Koskisen omasta henkilökohtaisesta elämästä.
Kotimainen laatudekkari voi hyvin ja paljolti siitä on kiittäminen Seppo Jokista…

Lars Wilderäng - Tähtikirkas

Lars Wilderäng Tähtikirkas Jalava, 2017

TÄMÄ KIRJA POMPPAA YHDEKSI VUODEN 2018 PARHAIMMAKSI KIRJAKSI, TÄHTIKIRKKAASTI!

Lars Wilderängin Tähtikirkas oli mahtava yllätys. Tartuin kirjaan sattumalta, ja nyt odotellaan innolla koska trilogian seuraavat osat ilmestyvät. Kirjahan kertoo sen mikä meidän aika monen päässä varmaan pyörii: Mitä jos kaikki sähkölaitteet lakkaisi toimimasta, ei olisi sähköä.


Kirjan tarina tarjoaa kaaosta kaaoksen perään. Wilderäng tarjoaa lukijalle lähes viisisataa sivua jännittävää luettavaa. Tarinaa seurataan useamman henkilön näkökulmasta ja se luo tarinalle uskottavan, mahtavan tunnelman. Wilderäng ei myöskään pelkää kertoa niitä kovinpia hetkiä joita tällainen katastrofi voi aiheuttaa perheessä.

Kirjan tarina sijoittuu mielenkiintoisesti Ruotsiin, eikä Amerikkaan josta on totuttu saamaan useampiakin tämänkaltaisia maailmanlopputarinoita, mutta ruotsalainen kirjailija vetää pitemmän korren ja tekee kirjasta tyylikkään kokonaisuuden.

Kirja on jaettu neljään osaan.…

Christian Rönnbacka - Tuonen korppi

Christian Rönnbacka Tuonen korppi Crime Time, 2017

Tuonen korppi on Christian Rönnbackan seitsemäs Hautalehto -sarjan kirja. Vuodesta  2012 lähtien Rönnbackalta on totuttu saamaan luettavaksi uusi dekkari. Itselleni Rönnbackan uuden kirjan ilmestyminen on aina kova juttu ja odotuksia täynnä.
Rönnbacka ei ole vielä onnistunut kirjoittaman hutilyöntiä vaan kirja kirjalta hän koventaa otetta ja on ollut ilo huomata, että kaksi viimeisintä Hautalehto -dekkaria on ollut varsin kovaa kamaa. Rönnbackan kielenkäyttö ei välttämättä saa kaikilta lukijoilta tyylipuhtaita pisteitä, mutta vittu jos kirjailijan tyyli kiinnosta niin jätä ihmeessä kirja väliin, mutta sitten se on oma häpeä nimittäin Rönnbacka on tämän hetken kuumin dekkarikirjailija.

Itse pidän hyvinkin paljon Rönnbackan tyylistä jossa juurikin tämä edelläkin mainittu sana on viljelty siellä täällä mutta ei liikaa. Liian moni on tosikko, joka ei suvaitse kirjassakaan kielenkäyttöä joka on halventavaa mutta nykynuoriso taitanee kuiten…