Siirry pääsisältöön

Blake Crouch - Wayward PInes - Viimeinen kaupunki


Blake Crouch
Wayward Pines - Viimeinen kaupunki
Tammi, 2016


Viimeinen kaupunki on Wayward Pines -trilogian viimeinen osa, ja ehdottomasti kirjasarjan parhain osa. Harvemmin tulee luettua kirjasarjaa joka parantaa otettaan jokaisessa osassa, mutta tämä on sellainen. Kirjasarjan toinen osa salaisuus päättyi siihen kun tästä ihmiselämän viimeisestä kaupungista sen ainoa turva ulkona vaanivilta kauheilta Abreilta suljettiin, nimittäin sähkövirta aidasta. Trilogian päätöskirja alkaa ryminällä ja se jatkuu kokokirjan ajan ryminällä. Olisipa kirjasta tehty sarjakin ollut yhtä laadukas kuin kirjat, mutta ei. Sarjalta odotin paljon, mutta se lysähti hyvinkin nopeasti, toisin kuin kirjat joita on ollut ilo lukea.

Ihmettelen, että kun tehdään kirjasta TV -sarja, miksi se ei seuraa kirjojen tapahtumia. Eikö sarjan tekijät ole osanneet tehdä sarjaa joka mukailisi kirjan tunnelmia. Onko ollut liian kiire saada sarja valmiiksi, sillä kaiken kaikkiaan siitä tuli loppujen lopuksi suhteellisen paskasarja joka ei millään tasaolla yllä kirjan luomaan tiiviiseen tunnelmaan.

Kirjassa oli paljon sellaista hyvinkin oleellista mikä oli jätetty sarjasta pois, ihmettelen miksi? Koska juurikin nämä pois jääneet tapahtumat olisivat tuoneet sarjaan myös hieman lisää plussaaa. Miksi sarjan tekijät ovat luoneet jotain omaa, esimerkiksi loppuratkaisuun? Miksi se ei voinut olla kuten kirjassa oli?

Viimeinen kaupunki aloitti osaltani kirjavuoden 2016 hyvin, mutta vuosi 2015 jolloin tämä sarja esitettiin oli huono sarja vuosi. Mietein silloin kun sarjaa esitettiin heti peräkanaa kaikki jaksot vaikka kirjasarjasta oli ilmestynyt vasta yksi että onko siinä järkeä, jaksanko lukea vielä kirjat. Nyt oikeastaan mietien miksi edes katsoin sarjan kun olisin voinut odottaa että saan luettavaksi tämän huippuhyvän kirjasarjan.

Kuten jo tekstistä kaikki osaa lukea, että kirjasarja on loistava ja tämä sarjan päättänyt Viimeinen kaupunki tekee loistavan päätöksen kirjasarjalle, tosin paljastamatta miten kirjassa kaikki päättyi voisi pieni mahdollisuus olla että tähän tulisi vielä jatkoakin.

Kommentit

  1. Sain juuri luettua trilogian päätösosan ja harmistuin, kun tajusin, että Suomessa tv-sarja on esitetty jo kuukausia sitten, enkä ainakaan äkkiä löytänyt, saisiko sarjan jostain katsottavaksi. Mutta harmini väheni, kun huomasin, että tv-toteutusta on jonkin verran moitiskeltu - ehkä en sitten menettänytkään kovin paljon.

    VastaaPoista
  2. Mä katsoin ensin sarjan ja luin sitten kirjat. Kirjat olivat todella hyviä ja sarja niihin verrattuna aika kökkö. Siitähän alkaa uusi kausi kohta puoliin, katsotaan miten toteutus jatkuu kun tietääkseni kirjaksi uutta kautta ei ole olemassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen Vakaasti harkiten CrimeTime, 2017
Yhden sivulaukauksen jälkeen Jokinen tekee taas selvää jälkeä
Otsikossa viittaa Jokisen edelliseen dekkariin, Rahtari, joka oli (huom! omasta mielestäni) yksi Jokisen epäonnistuneimpia dekkareita. Onneksi Jokinen teki paluun ja uusin dekkari Vakaasti harkiten, taasen on Jokisen parhaimistoon kuuluvia teoksia.
Joku on iskenyt naskalin uhrin niskaan uimarannalla, tästä alkaa tarina joka pitää lujassa otteessa loppuun saakka. Jännäksi tarinan osoittain tekee, se että lukijalle kerrotaan murhaaja heti kättelyssä ja lukija onkin asemassa jossa se tietää murhaajan mutta rikosta tutkivat poliisit eivät. Mutta kun löytyykin toinen uhri, jolla törröttää myös naskali niskassa, ja ensimmäisesta syytetty istuukin vankilassa? Kuinkas näin kävi? Jokinen on punonut naskalinterävän juonen niin rikoksista, kuin myös tuttuun tapaan Koskisen omasta henkilökohtaisesta elämästä.
Kotimainen laatudekkari voi hyvin ja paljolti siitä on kiittäminen Seppo Jokista…

Christian Rönnbacka - Tuonen korppi

Christian Rönnbacka Tuonen korppi Crime Time, 2017

Tuonen korppi on Christian Rönnbackan seitsemäs Hautalehto -sarjan kirja. Vuodesta  2012 lähtien Rönnbackalta on totuttu saamaan luettavaksi uusi dekkari. Itselleni Rönnbackan uuden kirjan ilmestyminen on aina kova juttu ja odotuksia täynnä.
Rönnbacka ei ole vielä onnistunut kirjoittaman hutilyöntiä vaan kirja kirjalta hän koventaa otetta ja on ollut ilo huomata, että kaksi viimeisintä Hautalehto -dekkaria on ollut varsin kovaa kamaa. Rönnbackan kielenkäyttö ei välttämättä saa kaikilta lukijoilta tyylipuhtaita pisteitä, mutta vittu jos kirjailijan tyyli kiinnosta niin jätä ihmeessä kirja väliin, mutta sitten se on oma häpeä nimittäin Rönnbacka on tämän hetken kuumin dekkarikirjailija.

Itse pidän hyvinkin paljon Rönnbackan tyylistä jossa juurikin tämä edelläkin mainittu sana on viljelty siellä täällä mutta ei liikaa. Liian moni on tosikko, joka ei suvaitse kirjassakaan kielenkäyttöä joka on halventavaa mutta nykynuoriso taitanee kuiten…

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…