Siirry pääsisältöön

Blake Crouch - Wayward PInes - Viimeinen kaupunki


Blake Crouch
Wayward Pines - Viimeinen kaupunki
Tammi, 2016


Viimeinen kaupunki on Wayward Pines -trilogian viimeinen osa, ja ehdottomasti kirjasarjan parhain osa. Harvemmin tulee luettua kirjasarjaa joka parantaa otettaan jokaisessa osassa, mutta tämä on sellainen. Kirjasarjan toinen osa salaisuus päättyi siihen kun tästä ihmiselämän viimeisestä kaupungista sen ainoa turva ulkona vaanivilta kauheilta Abreilta suljettiin, nimittäin sähkövirta aidasta. Trilogian päätöskirja alkaa ryminällä ja se jatkuu kokokirjan ajan ryminällä. Olisipa kirjasta tehty sarjakin ollut yhtä laadukas kuin kirjat, mutta ei. Sarjalta odotin paljon, mutta se lysähti hyvinkin nopeasti, toisin kuin kirjat joita on ollut ilo lukea.

Ihmettelen, että kun tehdään kirjasta TV -sarja, miksi se ei seuraa kirjojen tapahtumia. Eikö sarjan tekijät ole osanneet tehdä sarjaa joka mukailisi kirjan tunnelmia. Onko ollut liian kiire saada sarja valmiiksi, sillä kaiken kaikkiaan siitä tuli loppujen lopuksi suhteellisen paskasarja joka ei millään tasaolla yllä kirjan luomaan tiiviiseen tunnelmaan.

Kirjassa oli paljon sellaista hyvinkin oleellista mikä oli jätetty sarjasta pois, ihmettelen miksi? Koska juurikin nämä pois jääneet tapahtumat olisivat tuoneet sarjaan myös hieman lisää plussaaa. Miksi sarjan tekijät ovat luoneet jotain omaa, esimerkiksi loppuratkaisuun? Miksi se ei voinut olla kuten kirjassa oli?

Viimeinen kaupunki aloitti osaltani kirjavuoden 2016 hyvin, mutta vuosi 2015 jolloin tämä sarja esitettiin oli huono sarja vuosi. Mietein silloin kun sarjaa esitettiin heti peräkanaa kaikki jaksot vaikka kirjasarjasta oli ilmestynyt vasta yksi että onko siinä järkeä, jaksanko lukea vielä kirjat. Nyt oikeastaan mietien miksi edes katsoin sarjan kun olisin voinut odottaa että saan luettavaksi tämän huippuhyvän kirjasarjan.

Kuten jo tekstistä kaikki osaa lukea, että kirjasarja on loistava ja tämä sarjan päättänyt Viimeinen kaupunki tekee loistavan päätöksen kirjasarjalle, tosin paljastamatta miten kirjassa kaikki päättyi voisi pieni mahdollisuus olla että tähän tulisi vielä jatkoakin.

Kommentit

  1. Sain juuri luettua trilogian päätösosan ja harmistuin, kun tajusin, että Suomessa tv-sarja on esitetty jo kuukausia sitten, enkä ainakaan äkkiä löytänyt, saisiko sarjan jostain katsottavaksi. Mutta harmini väheni, kun huomasin, että tv-toteutusta on jonkin verran moitiskeltu - ehkä en sitten menettänytkään kovin paljon.

    VastaaPoista
  2. Mä katsoin ensin sarjan ja luin sitten kirjat. Kirjat olivat todella hyviä ja sarja niihin verrattuna aika kökkö. Siitähän alkaa uusi kausi kohta puoliin, katsotaan miten toteutus jatkuu kun tietääkseni kirjaksi uutta kautta ei ole olemassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanna Velling - Kirjosieppo

Hanna Velling Kirjosieppo Bazar, 2018


Make tarjoaa Annalle heidän yhteisessä keittiössään tomaattikeittoa, ranskalaisia perunoita ja lauseen, joka muuttaa Annan koko elämän: ”Mä muutan tästä pois.”
Jäljelle jäävät Anna, taaperoikäinen lapsi, koira, vuokra-asunto, putkiremppa, hyvää tarkoittavat ystävät, työpaikka Sirkun kauneushoitolassa, yt-neuvottelut ja äiti, joka vaihtaa huulipunan sävyä vuodenaikojen mukaan. Ruhjoutunut sydän, eikä minkäänlaista varasuunnitelmaa. Silmänräpäyksessä Annan on kasvettava elämän moniottelijaksi, jonka on selätettävä tuhat vastustajaa sisäisistä demoneista besserwisserneuvojiin. Hanna Vellingin esikoisromaani Kirjosieppo ilmestyy kauppoihin 07.08.2018. Noin kahden kuukauden odotus on odottamisen arvoinen, voin luvata sen. Hanna Velling tuo uuden raikkaan tuulahduksen suomalaiseen kirjallisuuteen vaikka aihe ja teema jota hän käsittelee kirjassaan on monesti kirjoitettu. Vellingin tapa kertoa tämä hyvin traaginen kertomus siitä mitä käy kun tulee yhtäkk…

Marko Kilpi - Undertaker -Kuolemanenkeli

Marko Kilpi Undertaker - Kuolemanenkeli Crime Time, 2018

Marko Kilpi on tullut tunnetuksi TV:n leppoisana poliisina, mutta ennenkaikkea hän on tuttu raudankovana kirjailijana ja armottomana dekkaristina. Voin hyvin väittää, että Marko Kilpi on tällähetkellä yksi Suomen parhaimpia dekkarikirjailijoita. Hänen luoma Undertaker -sarjaa taasen voi pitää parhaimpana uutena kirjasarjana joka on aloitettu viime vuosina. Löyty tietenkin useita pitkänlinjan kirjailijoita, joiden jokaisessa dekkarissa päähenkilö on sama ja näin ollen muodostaa sarjan, esimerkiksi Mäen Vares, Jokisen Koskinen tai sitten Koskisen aloittama Murhan vuosi -sarja, jotka kaikki ovat laadukkaita sarjoja. Mutta jos puhutaan aivan tuoreista niin Marko Kilpi on onnistunut murtamaan erilaisuudellaan ja voisi jopa puhua että hieman kansainvälisillä otteilla kirjoitetun sarjan kanssa paikan dekkarikärkeen.
Kilven päähahmo Kivi on hautausurakoitsija, joka sinänsä on mielenkiintoinen uutuus dekkareissa. Ja hänen voiko jopa sano…

Seppo Jokinen - Lyödyn laki

Seppo Jokinen Lyödyn laki Crime Time, 2018


Lyödyn laki on jo 23. Seppo Jokisen dekkari. Maailmanlaajuisellakin mittakaavalla ajateltuna se on suuri määrä sarjaan, joka kertoo yhdestä ja samasta sankarista. Seppo Jokinen on myös palkittu kirjailija, joka on saanut neljä kertaa Tampereen kaupungin kirjalisuuspalkinnon, kerran Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon sekä toistaiseksi vain kerran Johtolanka palkinnon, vuonna 2002 vuoden parhaasta dekkarista.
Itsestäni tuli Seppo Jokisen dekkareiden fani luettuani 2001 vuonna ilmestyneen Hukan enkelit. Sen jälkeen vuosittain on ollut suuri odotus uudesta kirjasta. Jokinen kirjoittaa varmalla tyylillä jota kotimaisten dekkarien fani voi vain ihastella. Hän on luonut kirjoihinsa miljööt ja henkilöt jotka elävät kirja kirjalta omaa elämäänsä. He kasvavat ja heidän ympäristönsä muuttuu.
Lyödyn laki kuuluu Jokisen dekkareista TOP vitoseen. Sen hallitut juonen käänteet niin rikollisessa kuin päähenkilöiden yksityiselämässä luovat aidon…