Siirry pääsisältöön

Jukka Kuoppamäki - Näkyvän takana


Jukka Kuoppamäki
Näkyvän takana
-maailma jonka etsivä löytää-
Basam Books, 2015

Näkyvän takana on kirja maailmoista, joita silmä ei näe, mutta joiden yhteyteen ihminen voi päästä ajatuksen, tunteen tai tahdon välityksellä. Kirjoittajan tarkkanäköisestä pohdinnasta osansa saavat jälleensyntymä, karma, rajakokemukset ja kristillinen infrastruktuuri.Elämä on löytöretki, joka johdattaa etsijän uusiin tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Me kaikki kuljemme samaa tietä ihmisen henkisestä alkuperästä maan maailmaan ja taas takaisin olemassaolomme kehtoon.Ihmiskunnalle on meidän aikanamme annettu lisää tietoa, joka on tarkoitettu jaettavaksi kaikille. Kolme sielunvoimaa - usko, rakkaus ja toivo - ovat ne matkaoppaat, joiden avulla on mahdollista löytää tie näkyvän taakse. Jukka Kuoppamäki kehittää teoksessaan Näkyvän takana edelleen Sinne ja takaisin kirjansa (Basam Books 2014) teemoja. Kirjan aihepiiriin kuuluvat mm. jälleensyntymä ja karma, kuolemanrajakokemus, Jeesus ja Kristus, kristillinen infrastruktuuri, esoteerinen kristinusko, lisänä runoja ja mietelauseita.Jukka Kuoppamäki on suomalaisten rakastama laulaja ja lauluntekijä, joka on säveltänyt ja sanoittanut lähes kaksituhatta kappaletta. Kuoppamäki asuu nykyään Kölnissä toimittuaan viimeiset 20 vuotta Kristiyhteisön pappina Dortmundissa.

Kuoppamäki kiteyttää hyvin ensimmäisillä sivuilla kirjan teeman. Hän kirjoittaa: "Näkyvän takana, harjaantumattomilt aisteilta piilossa, mutta silti todellisempana kuin fyysinen maailma on ihmisen alkuperä, hänen päämääränsä ja olemassaolonsa kehto..."

Kirjan yksi teema on asiat joita emme näy. Fyysisillä silmillä pystymme näkemään mm. tähtitaivaan, auringonnousun ja revontulet. Se maailma jota emme silmillä näy on piilossa meiltä, mutta sen maailman oppii näkemään kun uskoo siihen ja on valmis ottamaan vastaan "herkkyyttä", jolla sen voi nähdä ja aistia. Edellämainittujen asioiden taustalla on yleisesti juurikin se "oletomaailma" joka aiheuttaa nämä luonnonilmiöt, mutta ihminen joka ei usko tähän näkymättömään maailmaan ei voi nähdä edessään sitä mahdollisuutta jonka maailma joka on piilossa tarjoaa. 

Ei tarvitse mennää kovinkaan kauas historiassa kun ihmiset vielä uskoivat ja näkivät luonnonhenkiä, silloin kaikilla hengillä oli oma nimityksensä. Oikeastaan nykyisin koulussa opetetaan että joskus on kutsuttu Vedenjumalaa nimellä Ahti, mutta jokaisella puulla, kasvilla, kivellä on oma henkensä, ja ne henget voi aistia ollessaan metsässä. Pitää oppia kuuntelemaan ja näkemään asiat "uudessa valossa". Pitää osata katsoa näkymättömään maailmaan. Saattaa olla, että joskus olet kuullut metsässä jonkun "selittämättömän" äänen, oikeasti kaikelle on selitys, oli se sitten normaali selitys, että äänen tuotti metsässä asteleva hirvi tai sitten se oli näkymättömästä maailmasta kuuluva rasahdus.

Kirjan toinen tärkeimmistä asioista on elämässä tarvittavat opettajat ja esikuvat. Opettajilla ei tarkoiteta tässä tapauksessa opettajia jotka ovat esimerkiksi opettaneet sinut ala-asteella laskemaan. Opettajat ovat henkilöitä jotka ovat vaikuttaneet elämääsi jollain tasolla niin että huomaat, että olet oppinut heiltä jotain ehkä jopa tietämättäsi. Jokaiselle ilmestyy "opettaja" elämään jossain sopivassa vaiheessa. Jokaisella on elämänsä aikana seitsemän opettajaa, jonka myös Kuoppamäki oli saanut huomata, myös hänen elämänsä aikana onollut seitsemän opettajaa jotka jollain tavalla ovat opastaneet häntä aina oikeaan suuntaan. Opettaja voi olla elossa tai kuollut, hän voi tarjota tietoa ja opastusta jollain ilmestyneellä teoksella jonka omaksut tai hän voi olla mestari, kun sinä olet kisälli.

Suosittelen kirjaa kaikille jotka etsivät sitä mitä on näkyvän takana, tai heille jotka haluavat lukea kirjan joka kertoo pienen tarinan siitä, mitä on vastaanottaa näkymätöntä tietoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen Vakaasti harkiten CrimeTime, 2017
Yhden sivulaukauksen jälkeen Jokinen tekee taas selvää jälkeä
Otsikossa viittaa Jokisen edelliseen dekkariin, Rahtari, joka oli (huom! omasta mielestäni) yksi Jokisen epäonnistuneimpia dekkareita. Onneksi Jokinen teki paluun ja uusin dekkari Vakaasti harkiten, taasen on Jokisen parhaimistoon kuuluvia teoksia.
Joku on iskenyt naskalin uhrin niskaan uimarannalla, tästä alkaa tarina joka pitää lujassa otteessa loppuun saakka. Jännäksi tarinan osoittain tekee, se että lukijalle kerrotaan murhaaja heti kättelyssä ja lukija onkin asemassa jossa se tietää murhaajan mutta rikosta tutkivat poliisit eivät. Mutta kun löytyykin toinen uhri, jolla törröttää myös naskali niskassa, ja ensimmäisesta syytetty istuukin vankilassa? Kuinkas näin kävi? Jokinen on punonut naskalinterävän juonen niin rikoksista, kuin myös tuttuun tapaan Koskisen omasta henkilökohtaisesta elämästä.
Kotimainen laatudekkari voi hyvin ja paljolti siitä on kiittäminen Seppo Jokista…

Christian Rönnbacka - Tuonen korppi

Christian Rönnbacka Tuonen korppi Crime Time, 2017

Tuonen korppi on Christian Rönnbackan seitsemäs Hautalehto -sarjan kirja. Vuodesta  2012 lähtien Rönnbackalta on totuttu saamaan luettavaksi uusi dekkari. Itselleni Rönnbackan uuden kirjan ilmestyminen on aina kova juttu ja odotuksia täynnä.
Rönnbacka ei ole vielä onnistunut kirjoittaman hutilyöntiä vaan kirja kirjalta hän koventaa otetta ja on ollut ilo huomata, että kaksi viimeisintä Hautalehto -dekkaria on ollut varsin kovaa kamaa. Rönnbackan kielenkäyttö ei välttämättä saa kaikilta lukijoilta tyylipuhtaita pisteitä, mutta vittu jos kirjailijan tyyli kiinnosta niin jätä ihmeessä kirja väliin, mutta sitten se on oma häpeä nimittäin Rönnbacka on tämän hetken kuumin dekkarikirjailija.

Itse pidän hyvinkin paljon Rönnbackan tyylistä jossa juurikin tämä edelläkin mainittu sana on viljelty siellä täällä mutta ei liikaa. Liian moni on tosikko, joka ei suvaitse kirjassakaan kielenkäyttöä joka on halventavaa mutta nykynuoriso taitanee kuiten…

Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus

Marja Aarnipuro Maakellarin salaisuus Crime Time, 2017

Marja Aarnipuro on helsinkiläinen toimittaja, Apu-lehden päätoimittaja. Tietojen mukaan hän on myös avovaimo, aikuisten lasten äiti ja Osku-koian emäntä. Hän tykkää rentoutua maalaismaisemissa, juoksee, nyrkkeilee ja vietää liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa. Aiemmin Aarnipuro on kirjoittanut kiiteltyjä teoksia, jotka käsittelevät rintasyöpää, mutta nyt Aarnipuro tekee loikkauksen dekkarimaailmaan ja toivottavasti hän pysyy siellä kauan, unohtamatta kuitenkaan kirjoittaa kirjoja asioista jotka koskettavat montaa suomalaista naista.
Aarnipuro aloittaa Maakellarin salaisuus kirjallaan dekkarisarjan Kaarina Riikonen ratkaisee. Ja aloitaakin sen täydellisesti. Aarnipuro marssittaa dekkarigenreen uuden hahmon, Kaarinan, joka kirjailijan tapaan toimii toimittajana. Eräänä päivänä Viikko-lehden toimittaja Kaarina löytää oman kesäpaikkansa maakellarista surmatun miehen. Mikä voisikaan olla toimittajalle parempi jutun paikka kun ruumis j…