Siirry pääsisältöön

Jukka Kuoppamäki - Näkyvän takana


Jukka Kuoppamäki
Näkyvän takana
-maailma jonka etsivä löytää-
Basam Books, 2015

Näkyvän takana on kirja maailmoista, joita silmä ei näe, mutta joiden yhteyteen ihminen voi päästä ajatuksen, tunteen tai tahdon välityksellä. Kirjoittajan tarkkanäköisestä pohdinnasta osansa saavat jälleensyntymä, karma, rajakokemukset ja kristillinen infrastruktuuri.Elämä on löytöretki, joka johdattaa etsijän uusiin tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Me kaikki kuljemme samaa tietä ihmisen henkisestä alkuperästä maan maailmaan ja taas takaisin olemassaolomme kehtoon.Ihmiskunnalle on meidän aikanamme annettu lisää tietoa, joka on tarkoitettu jaettavaksi kaikille. Kolme sielunvoimaa - usko, rakkaus ja toivo - ovat ne matkaoppaat, joiden avulla on mahdollista löytää tie näkyvän taakse. Jukka Kuoppamäki kehittää teoksessaan Näkyvän takana edelleen Sinne ja takaisin kirjansa (Basam Books 2014) teemoja. Kirjan aihepiiriin kuuluvat mm. jälleensyntymä ja karma, kuolemanrajakokemus, Jeesus ja Kristus, kristillinen infrastruktuuri, esoteerinen kristinusko, lisänä runoja ja mietelauseita.Jukka Kuoppamäki on suomalaisten rakastama laulaja ja lauluntekijä, joka on säveltänyt ja sanoittanut lähes kaksituhatta kappaletta. Kuoppamäki asuu nykyään Kölnissä toimittuaan viimeiset 20 vuotta Kristiyhteisön pappina Dortmundissa.

Kuoppamäki kiteyttää hyvin ensimmäisillä sivuilla kirjan teeman. Hän kirjoittaa: "Näkyvän takana, harjaantumattomilt aisteilta piilossa, mutta silti todellisempana kuin fyysinen maailma on ihmisen alkuperä, hänen päämääränsä ja olemassaolonsa kehto..."

Kirjan yksi teema on asiat joita emme näy. Fyysisillä silmillä pystymme näkemään mm. tähtitaivaan, auringonnousun ja revontulet. Se maailma jota emme silmillä näy on piilossa meiltä, mutta sen maailman oppii näkemään kun uskoo siihen ja on valmis ottamaan vastaan "herkkyyttä", jolla sen voi nähdä ja aistia. Edellämainittujen asioiden taustalla on yleisesti juurikin se "oletomaailma" joka aiheuttaa nämä luonnonilmiöt, mutta ihminen joka ei usko tähän näkymättömään maailmaan ei voi nähdä edessään sitä mahdollisuutta jonka maailma joka on piilossa tarjoaa. 

Ei tarvitse mennää kovinkaan kauas historiassa kun ihmiset vielä uskoivat ja näkivät luonnonhenkiä, silloin kaikilla hengillä oli oma nimityksensä. Oikeastaan nykyisin koulussa opetetaan että joskus on kutsuttu Vedenjumalaa nimellä Ahti, mutta jokaisella puulla, kasvilla, kivellä on oma henkensä, ja ne henget voi aistia ollessaan metsässä. Pitää oppia kuuntelemaan ja näkemään asiat "uudessa valossa". Pitää osata katsoa näkymättömään maailmaan. Saattaa olla, että joskus olet kuullut metsässä jonkun "selittämättömän" äänen, oikeasti kaikelle on selitys, oli se sitten normaali selitys, että äänen tuotti metsässä asteleva hirvi tai sitten se oli näkymättömästä maailmasta kuuluva rasahdus.

Kirjan toinen tärkeimmistä asioista on elämässä tarvittavat opettajat ja esikuvat. Opettajilla ei tarkoiteta tässä tapauksessa opettajia jotka ovat esimerkiksi opettaneet sinut ala-asteella laskemaan. Opettajat ovat henkilöitä jotka ovat vaikuttaneet elämääsi jollain tasolla niin että huomaat, että olet oppinut heiltä jotain ehkä jopa tietämättäsi. Jokaiselle ilmestyy "opettaja" elämään jossain sopivassa vaiheessa. Jokaisella on elämänsä aikana seitsemän opettajaa, jonka myös Kuoppamäki oli saanut huomata, myös hänen elämänsä aikana onollut seitsemän opettajaa jotka jollain tavalla ovat opastaneet häntä aina oikeaan suuntaan. Opettaja voi olla elossa tai kuollut, hän voi tarjota tietoa ja opastusta jollain ilmestyneellä teoksella jonka omaksut tai hän voi olla mestari, kun sinä olet kisälli.

Suosittelen kirjaa kaikille jotka etsivät sitä mitä on näkyvän takana, tai heille jotka haluavat lukea kirjan joka kertoo pienen tarinan siitä, mitä on vastaanottaa näkymätöntä tietoa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…