Siirry pääsisältöön

Sarah Lotz - Neljäs päivä


Sarah Lotz
Neljäs päivä
Karisto, 2015

Sarah Lotzin edellinen suomennettu kirja Kolme pudotti neljä matkustajakonetta. Neljäs päivä pysäyttää risteilyalus Beautiful Dreamerin keskelle Meksikonlahtea. Yliluonnolliset, pelottavat painajaiset ovat jälleen valmiina alkamaan.


Risteily on rauhallinen, ensimmäiset kolme päivää, mutta neljäntenä päivänä alkaa tapahtumaa ja se saakin risteilylle uuden käänteen, mikään ei ole enää turvassa, kukaan ei ole turvassa. Alukseen tulee tekninen vika ja se pysähtyy keskelle merta, syntyy pieniä paniikkeja, jokainen miettii kuinka aluksen käy ja miten sieltä pääsee pois.

Kirjan tarina on kerrottu useamman matkustajan silmin ja niitä seurataan vuoroperään, tarinat ovat samasta laivasta mutta hyvinkin erilaisia. Yksi seurattava ja ehä tarinan mielenkiintoisin persoona on laivallakin esiintyvä meedio Celine de Ray, joka saa sairauskohtauksen samaan aikan kun ongelmat laivalla alkavat. Celine de Ray toipuu, mutta toipuuko hän enää entiselleen, ei ainakaan hänen avustajansa mielestä joka huomaa ensimmäisenä muutokset.

Lotzin edellinen teos, Kolme, tarjosi oudon ja mielenkiintoisen tavan kertoa tarinaa, nimittäin erilaisten asiakirjojen, dokumenttien, sähköpostiviestien ja muiden papereiden kautta. Tässä kirjassa päästään tuohon samaan tatsiin vasta kirjan loppupuolella.

Neljäs päivä jää jotenkin kirjan Kolme varjoon ja pahasti. Se ei tarjoa niin paljoa sitä kauhua ja yliluonnollisuutta kuin olisi voinut odottaa, mutta silti kirja on ihan mukiinmenevä pläjäys Lotzita joka on eittämättä nousemassa kovalla vauhdilla yhdeksi varteenotettavaksi kauhukirjailijaksi naisista.
Toivottavasti myös Lotzin aiemmin ilmestyneitä kirjoja suomennetaisiin, tässä linkki Lotzin kirjoihin
Vaikka kirja ei nyt suoraan hypännyt suosikkeihin jää se varmaan kirjaksi johon tulen palaamaan jonkin ajan kuluttua, mielenkiintoinen tarina joka olisi kaivannut hieman lisää mausteita, kauhumaustetta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen Vakaasti harkiten CrimeTime, 2017
Yhden sivulaukauksen jälkeen Jokinen tekee taas selvää jälkeä
Otsikossa viittaa Jokisen edelliseen dekkariin, Rahtari, joka oli (huom! omasta mielestäni) yksi Jokisen epäonnistuneimpia dekkareita. Onneksi Jokinen teki paluun ja uusin dekkari Vakaasti harkiten, taasen on Jokisen parhaimistoon kuuluvia teoksia.
Joku on iskenyt naskalin uhrin niskaan uimarannalla, tästä alkaa tarina joka pitää lujassa otteessa loppuun saakka. Jännäksi tarinan osoittain tekee, se että lukijalle kerrotaan murhaaja heti kättelyssä ja lukija onkin asemassa jossa se tietää murhaajan mutta rikosta tutkivat poliisit eivät. Mutta kun löytyykin toinen uhri, jolla törröttää myös naskali niskassa, ja ensimmäisesta syytetty istuukin vankilassa? Kuinkas näin kävi? Jokinen on punonut naskalinterävän juonen niin rikoksista, kuin myös tuttuun tapaan Koskisen omasta henkilökohtaisesta elämästä.
Kotimainen laatudekkari voi hyvin ja paljolti siitä on kiittäminen Seppo Jokista…

Christian Rönnbacka - Tuonen korppi

Christian Rönnbacka Tuonen korppi Crime Time, 2017

Tuonen korppi on Christian Rönnbackan seitsemäs Hautalehto -sarjan kirja. Vuodesta  2012 lähtien Rönnbackalta on totuttu saamaan luettavaksi uusi dekkari. Itselleni Rönnbackan uuden kirjan ilmestyminen on aina kova juttu ja odotuksia täynnä.
Rönnbacka ei ole vielä onnistunut kirjoittaman hutilyöntiä vaan kirja kirjalta hän koventaa otetta ja on ollut ilo huomata, että kaksi viimeisintä Hautalehto -dekkaria on ollut varsin kovaa kamaa. Rönnbackan kielenkäyttö ei välttämättä saa kaikilta lukijoilta tyylipuhtaita pisteitä, mutta vittu jos kirjailijan tyyli kiinnosta niin jätä ihmeessä kirja väliin, mutta sitten se on oma häpeä nimittäin Rönnbacka on tämän hetken kuumin dekkarikirjailija.

Itse pidän hyvinkin paljon Rönnbackan tyylistä jossa juurikin tämä edelläkin mainittu sana on viljelty siellä täällä mutta ei liikaa. Liian moni on tosikko, joka ei suvaitse kirjassakaan kielenkäyttöä joka on halventavaa mutta nykynuoriso taitanee kuiten…

Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus

Marja Aarnipuro Maakellarin salaisuus Crime Time, 2017

Marja Aarnipuro on helsinkiläinen toimittaja, Apu-lehden päätoimittaja. Tietojen mukaan hän on myös avovaimo, aikuisten lasten äiti ja Osku-koian emäntä. Hän tykkää rentoutua maalaismaisemissa, juoksee, nyrkkeilee ja vietää liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa. Aiemmin Aarnipuro on kirjoittanut kiiteltyjä teoksia, jotka käsittelevät rintasyöpää, mutta nyt Aarnipuro tekee loikkauksen dekkarimaailmaan ja toivottavasti hän pysyy siellä kauan, unohtamatta kuitenkaan kirjoittaa kirjoja asioista jotka koskettavat montaa suomalaista naista.
Aarnipuro aloittaa Maakellarin salaisuus kirjallaan dekkarisarjan Kaarina Riikonen ratkaisee. Ja aloitaakin sen täydellisesti. Aarnipuro marssittaa dekkarigenreen uuden hahmon, Kaarinan, joka kirjailijan tapaan toimii toimittajana. Eräänä päivänä Viikko-lehden toimittaja Kaarina löytää oman kesäpaikkansa maakellarista surmatun miehen. Mikä voisikaan olla toimittajalle parempi jutun paikka kun ruumis j…