Siirry pääsisältöön

Romain Puértolas - Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven


Romain Puértolas
Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven
Otava, 2016

Romain Puértolas jatkaa humoristisella linjalla uusimma kirjassaan, joka on tyylikkäästi hyvin pitkästi suomennettu nimelle Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven. Samoin edellinen kirja Fakiiri joka juuttui IKEA -kaappiin oli alkujaan omituisesti nimetty mutta piristäviä poikkeuksia kummatkin kirjat. Nämä kaksi kirjaa on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, ei mitenkään tosimielessä vaikka kirjailija ne tosissaan on kirjoittanut, mutta ne on täynnä omituisuuksia ja huumoria.

Uusin Puértolasin kirja kertoo tarinan äidin ja tyttären välisestä ystävyydestä ja rakkaudesta. Tarina alkaa sillä kun ranskalainen postinjakaja Providence lähtee matkustamaan Marokkoo Pariisista. Hänen on päämärä hakea sairas adoptiotyttärensä kotiin. Ongelmia tulee kuitenkin heti, sillä juuri tuolloin Islannista leviää tulivuorenpurkauksen vuoksi sankka samea pilvi taivalle ja lentokoneet joutuvat pysymään kentillään. On vain yksi keino päästä Marokkoo, lentää itse, ei tietenkään koneella vaan räpyttelemällä omia käsiään ja nousta lentoon. Tämän keinon opittuaan pyytää Province nousu lupaa suljetulta lähikentältä ja koska hänen tarinansa koskettaa lennonjohtoa hän saa lupan eräältä työntekijältä, vastoin sääntöjä.

Kun Pariisissa taistellaan lentoo lähdön kanssa ja matkan verrella Province tapaa kaikenlaista ihmeellistä jota ilman lentoon lähtöä ei olisi tavannut mm. Amerikan presidentin lentokoneen ja saa siinä samassa presidentiltä mitalin...Marokossa taasen Zahera, tyttö jota Provincr hakee opiskelee maailmaa, hän on kiinnostunut kaikesta ja haluaa oppia kaikkea. Tämä tarina on satu, niin aikuisille kuin myös nuoremmille lukijoille. Se on lyhyt kirja, mutta kiinnostava ja tarjoaa varmaan jokaiselle jotain, niin fantasiaa, epärealisuutta ja huumoria.

Kirjan loppu yllätti, ja oikeastaan se oli hyvä, koska puolessa väliä kirjaa alkoi menemään usko tähän kirjaan, pieni notkahdun tuli tarinassa eikä se jaksanut kantaa aivan loppuun asti mutta se miten Puértolas tarinan päätti ansaitsee kiitoksen ja puhtaat paperti tällä pienoisromaanilleKommentit

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Valitsin tämän kirjan lukumaratonin kirjaksi. Valitsin tällä kerralla suhteellisen kepeitä kirjoja. Tämä aikuisten satu sopi hyvin tähän tilanteeseen. En ole lukenut kirjailijan aiempaa kirjaa.

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti kannattaa lukea myös kirja Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…