Siirry pääsisältöön

Anna-Leena Härkönen - Ihana nähä!


Anna-Leena Härkönen
Ihana nähä! ja muita kirjoituksia
Otava, 2015


Anna-Leena Härkösen uusin kokoelma teos Ihana nähä! sisältää 31 tarinaa/kirjoitusta, jotka on alunperin julkaistu vuosien 2003 ja 2011 välisenä aikana Anna-lehdessä, sekä yksi kirjan tarinoista Helsingin Sanomissa. Kirjasta löytyy mm. tämän nimisiä tarinoita: Pornoulinaa, Rampe ja Naukkis, City-puutarhuri, Kreetalainen aasi, Ihana nähä! ja Pari tavista. Nimistä voi päätellä tarinoiden sisällön, mutta ne ei suoraan ole sitä mitä otsikko antaa ymmärtää. 

Tarinat ovat lyhyitä, keskimäärin viiden sivun pituisia, joten nämä ovat erittäin hyviä pieniä lukuhetkiä, mutta varoituksena voin sanoa, että kun tämän kirjan nappaat käteen niin voit sanoa vieressä olevalle, olipa ihana nähä! minä luen nyt tämän kirjan loppuun. Tarinat ahmaisee hetkessä ja se ei ole huonoasia. Tarinat/kirjoitukset on hyvällä huumorilla höystettyjä tosielämän tilanteita. En tiedä paljonko näistä on kirjailijan keksimää, vai ovatko kaikki tosiperäisiä tarinoita.

Kirja on näppärän kokoinen, ei ihan tyypillinen kirjakoko, ja sivuja 173. Vaikka tarinat ovat lyhyitä, niin niihin on saatu juuri se haluttu sisältö, eivätkä ne välttämättä toimisi niin nasevasti pidempinä. Kirja on piristävä "välipala" taas odotellessa Anna-Leena Härkösen seuraavaa koko pitkää romaania.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Kati Routa - Vihanpitäjät

Kati Routa Vihanpitäjät Crime Time, 2018

Kirjailija Kati Routa saattaa olla outo nimi kirjallisuuspiireissä, ainakin vielä. Mutta kun tämän kirjailijanimen takaa paljastuukin kirjailija Katariina Romppainen alkaa jo monen hälytyskellot soimaan ja osaavuus paljastua. Romppainen on tunnettu erityisesti nuorille suunnatuista kirjoista, joista hän on saanut kolmasti Arvid Lydecken -palkintoehdokkuuden, tämän lisäksi Romppainen on palkittu kahdesti Tampereen kaupungin kirjallisuupalkinnolla.
Nyt, 2018, Romppainen muuntautuu ja ottaa nimekseen Kati Routa. Hän kirjoittaa ensimmäisen dekkarin ja tekeekin sen vakuuttavasti tuoden dekkarigenreen sekaan hieman henkimaailman juttuja. Tarina alkaa kun neljätoista vuotias poika, Joel Ketovuori, katoaa ja poliisit aavistelevat vain pojan karanneen mutta onneksi yksi poliisiharjoitelijoista, Rosi Tikkuri, haistaa tapauksessa paljon muuta kuin pelkän katoamisen. Tikkuri tekee kuitenkin virheen ja hänen mukavasti alkanut ura poliisilaitoksessa on lopp…

Vuosi 2018 parhaat kirjat

Vuoden parhaimmat kirjat top 10
Karl Ove Knausgård - Poissa päiväjärjestyksestä, Like
Ilkka Auer - Domowik, Haamu kustannus
Volker Kutscher - Babylon Berlin, Bazar
Katariina Vuori - Erään tapon tarina, Like
Hanna Velling - Kirjosieppo, Bazar
JP Koskinen - Helppoa rahaa, Like
Tapani Bagge - Miehet asialla, Aviador
Seppo Jokinen - Lyödyn laki, Crime Time
JP Koskinen - Huhtikuun hiipuva rakkaus, Crime Time
Noël Balen ja Vaness Barrot - Kalmakääryleitä murhakastikkeessa, AviadorParhaimmat dekkarit Top 5
Volker Kutscher - Babylon Berlin, Bazar
Marja Aarnipuro - Ikäneidon testamentti, Crime Time
JP Koskinen - Helppoa rahaa, Like
Seppo Jokinen - Lyödyn laki, Crime Time
Noël Balen ja Vaness Barrot - Kalmakääryleitä murhakastikkeessa, Aviador


Parhain Scifi -kirja
Lars Wilderäng - Tähtikirkas, Jalava