Siirry pääsisältöön

Anna-Leena Härkönen - Ihana nähä!


Anna-Leena Härkönen
Ihana nähä! ja muita kirjoituksia
Otava, 2015


Anna-Leena Härkösen uusin kokoelma teos Ihana nähä! sisältää 31 tarinaa/kirjoitusta, jotka on alunperin julkaistu vuosien 2003 ja 2011 välisenä aikana Anna-lehdessä, sekä yksi kirjan tarinoista Helsingin Sanomissa. Kirjasta löytyy mm. tämän nimisiä tarinoita: Pornoulinaa, Rampe ja Naukkis, City-puutarhuri, Kreetalainen aasi, Ihana nähä! ja Pari tavista. Nimistä voi päätellä tarinoiden sisällön, mutta ne ei suoraan ole sitä mitä otsikko antaa ymmärtää. 

Tarinat ovat lyhyitä, keskimäärin viiden sivun pituisia, joten nämä ovat erittäin hyviä pieniä lukuhetkiä, mutta varoituksena voin sanoa, että kun tämän kirjan nappaat käteen niin voit sanoa vieressä olevalle, olipa ihana nähä! minä luen nyt tämän kirjan loppuun. Tarinat ahmaisee hetkessä ja se ei ole huonoasia. Tarinat/kirjoitukset on hyvällä huumorilla höystettyjä tosielämän tilanteita. En tiedä paljonko näistä on kirjailijan keksimää, vai ovatko kaikki tosiperäisiä tarinoita.

Kirja on näppärän kokoinen, ei ihan tyypillinen kirjakoko, ja sivuja 173. Vaikka tarinat ovat lyhyitä, niin niihin on saatu juuri se haluttu sisältö, eivätkä ne välttämättä toimisi niin nasevasti pidempinä. Kirja on piristävä "välipala" taas odotellessa Anna-Leena Härkösen seuraavaa koko pitkää romaania.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen Vakaasti harkiten CrimeTime, 2017
Yhden sivulaukauksen jälkeen Jokinen tekee taas selvää jälkeä
Otsikossa viittaa Jokisen edelliseen dekkariin, Rahtari, joka oli (huom! omasta mielestäni) yksi Jokisen epäonnistuneimpia dekkareita. Onneksi Jokinen teki paluun ja uusin dekkari Vakaasti harkiten, taasen on Jokisen parhaimistoon kuuluvia teoksia.
Joku on iskenyt naskalin uhrin niskaan uimarannalla, tästä alkaa tarina joka pitää lujassa otteessa loppuun saakka. Jännäksi tarinan osoittain tekee, se että lukijalle kerrotaan murhaaja heti kättelyssä ja lukija onkin asemassa jossa se tietää murhaajan mutta rikosta tutkivat poliisit eivät. Mutta kun löytyykin toinen uhri, jolla törröttää myös naskali niskassa, ja ensimmäisesta syytetty istuukin vankilassa? Kuinkas näin kävi? Jokinen on punonut naskalinterävän juonen niin rikoksista, kuin myös tuttuun tapaan Koskisen omasta henkilökohtaisesta elämästä.
Kotimainen laatudekkari voi hyvin ja paljolti siitä on kiittäminen Seppo Jokista…

Christian Rönnbacka - Tuonen korppi

Christian Rönnbacka Tuonen korppi Crime Time, 2017

Tuonen korppi on Christian Rönnbackan seitsemäs Hautalehto -sarjan kirja. Vuodesta  2012 lähtien Rönnbackalta on totuttu saamaan luettavaksi uusi dekkari. Itselleni Rönnbackan uuden kirjan ilmestyminen on aina kova juttu ja odotuksia täynnä.
Rönnbacka ei ole vielä onnistunut kirjoittaman hutilyöntiä vaan kirja kirjalta hän koventaa otetta ja on ollut ilo huomata, että kaksi viimeisintä Hautalehto -dekkaria on ollut varsin kovaa kamaa. Rönnbackan kielenkäyttö ei välttämättä saa kaikilta lukijoilta tyylipuhtaita pisteitä, mutta vittu jos kirjailijan tyyli kiinnosta niin jätä ihmeessä kirja väliin, mutta sitten se on oma häpeä nimittäin Rönnbacka on tämän hetken kuumin dekkarikirjailija.

Itse pidän hyvinkin paljon Rönnbackan tyylistä jossa juurikin tämä edelläkin mainittu sana on viljelty siellä täällä mutta ei liikaa. Liian moni on tosikko, joka ei suvaitse kirjassakaan kielenkäyttöä joka on halventavaa mutta nykynuoriso taitanee kuiten…

Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus

Marja Aarnipuro Maakellarin salaisuus Crime Time, 2017

Marja Aarnipuro on helsinkiläinen toimittaja, Apu-lehden päätoimittaja. Tietojen mukaan hän on myös avovaimo, aikuisten lasten äiti ja Osku-koian emäntä. Hän tykkää rentoutua maalaismaisemissa, juoksee, nyrkkeilee ja vietää liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa. Aiemmin Aarnipuro on kirjoittanut kiiteltyjä teoksia, jotka käsittelevät rintasyöpää, mutta nyt Aarnipuro tekee loikkauksen dekkarimaailmaan ja toivottavasti hän pysyy siellä kauan, unohtamatta kuitenkaan kirjoittaa kirjoja asioista jotka koskettavat montaa suomalaista naista.
Aarnipuro aloittaa Maakellarin salaisuus kirjallaan dekkarisarjan Kaarina Riikonen ratkaisee. Ja aloitaakin sen täydellisesti. Aarnipuro marssittaa dekkarigenreen uuden hahmon, Kaarinan, joka kirjailijan tapaan toimii toimittajana. Eräänä päivänä Viikko-lehden toimittaja Kaarina löytää oman kesäpaikkansa maakellarista surmatun miehen. Mikä voisikaan olla toimittajalle parempi jutun paikka kun ruumis j…