Siirry pääsisältöön

Sinikka Nopola & Tiina Nopola - Risto Räppääjä ja pullistelijaSinikka Nopola & Tiina Nopola
Risto Räppääjä ja pullistelija
Tammi, 2016/2019


Risto Räppääjä ja pullistelija julkaistiin ensimmäisen kerran kirjana vuonna 2016 ja vuonna 2019 siitä tehty elokuva ilmestyi teattereihin ja samalla myös kirjasta tehtiin elokuvaversio. Alkuperäisen kirjaan verrattuna tähän on liitetty valokuva osio, jossa näytetään kuvia elokuvan varrelta, sekä luetellaan elokuvan tekijät.

Vaikka itse kirjojen ja elokuvien Risto Räppääjä on samanlainen poika kirjoittamalla niin eroa löytyy kuvituksesta sekä elokuvien näyttelijöissä. Elokuvissa Risto ja nelli ovat tunnistettavissa vaikka Riston rooliakin on esittänyt useampi poika kuten Nellin, mutta tähän uuteen elokuvaan on uusittu kaikki muut hahmot. En ole itse elokuvaa vielä nähnyt mutta kirjan liitteenä oleva kuvaosio kertoo esimerkiksi, että Lennart on hyvinkin erinnäköinen kuin esimerkiki aiemmissa elokuvissa tai kirjojen kuvituksessa. Myös Risto Räppääjä kirjojen kuvittaja vaihtui vuoden 2011 jälkeen ja kuvituksesta tuli enemmän, omasta mielestä, miellyttävämpi, sopivampi tähän kirja sarjaan.

Risto Räppääjä ja pullistelija kertoo tarinan naapurustoon muuttavista "pullistelijoista", eli tässä tapauksesa isästä ja pojasta jotka osallistuvat voimailukisoihin. Isä ja poika asuvat kaksistaan ja reissaava isän pakottamana paikasta toiseen vain pullistus mielessä. Ristoa ei miellytä, eikä Lennartia että niin Rauha kuin Nellikin alkavat viettämään enemmän aikaa näiden pullistelijoiden kanssa ja he saavat jäädä taka-alalle, joten kisojen tultaessa tilanteelle on tehtävä jotain ja apuun on pyydettävä Elvi-täti.

Risto Räppääjä ja pullistelija oli kirjana mukavaa luettavaa. Nopolat ovat luoneet vauhdikkaan ja toimeliaan tarinan, joka varmaan myös valkokankaalla on vauhdikasta katsotavaa. En tiedä tapahtuuko kirjasarjassa koskaan niin sanottua kasvamista Riston ja Nellin suhteen mutta heidän kesken olevaa pientä kipinää on havaittavissa, odottaa voi koska se ensimmäinen pusu tulee.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…