Siirry pääsisältöön

Alan Bradley - On hieno paikka haudan povi


Alan Bradley
On hieno paikka haudan povi
Bazar, 2018


Edellinen Flavia de Lucesta kertova romaani Kolmasti naukui kirjava kissa päättyi Flavian kannalta hyvin ikävästi, hän menetti rakkaan isänsä. On hieno paikka haudan povi kirjassa Flavian elämä on menettänyt merkityksensä ja elämä on kuitenkin jatkunut järkyttävän tapauksen jälkeen. Maasta on ponnistettava takaisin vaikka se on hankalaa. Onneksi Flavian matkassa kulkee aina avulias ja uskollinen palvelija, Dogger, joka auttaa kun pyydetään ja välillä ilman pyytämättäkin hän on järjestänyt asiat suotuisiksi.

Eräänä päivänä Flavia on Doggerin ja siskojen kanssa jokiretkellä, rentoutumassa, Flavia uittaa kättään vedessä ja yhtäkkiä hän tuntee kuinka jokin tarttuu hänen käteensä kiinni. Flavia on innoissaan saadessaan kalan kiinni käsin. Flavia pitää saalistaan tiukasti kiinni koska on perin harvinaista ja onnekasta kalastaa kädellään ja saada saaliin. Ja kun tulee aika nostaa saalis pintaan, se ei olekaan kala vaan ruumis, jonka suusta Flavialla on ote.

Murhan ratkaiseminen tuo Flavialle muuta mietitävää ja jälleen konstaapeli saa avukseen nokkelan auttajan, joka omalla taidollaan pystyy päättelmään ja ratkaisemaan tämän mystisen rikoksen, ja Flavia itsekin on joutua liian nuorena hautaan.

Alan Bradleyn Flavia de Luce -sarja tarjoaa nokkelaa tarinankerrontaa, jossa päähenkilö ei vanhene, mutta kaikki ympärillä oleva elää, tai sitten kuolee.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ilkka Auer - Domowik

Ilkka Auer Domowik Haamu kustannus, 2018

Kun loppuvuodesta taas pähkäilen mikä olikaan vuoden 2018 parhain kirja on ehdottomasti Ilkka Auerin uutuus Domowik taistelemassa tästä tittelistä. 2018 on tarjonnut kirjojen suurkuluttajalle paljon nautintoja draaman, romantiikan, jännityksen, scifin ja fantasian muodoissa. Tätä kaikkea on myös Domowik, se on lumoava tarina, se on satu, se on jännittävä mysteeri.
Kirjan päähenkilö on nuori tyttö Wilhelmiina, joka yhdessä vanhempiensa kanssa saa perinnäksi Raaseporin linnan lähettyvillä sijaitsevan "pelottavan" kartanon, Hästebäckin kartanon. Se ei ole tuikitavallinen kartano, vaan se kätkee sisäänsä mysteerejä jotka lankeaa Wilhelmiinan selvitettäväksi, aivan kuten testamentissa määriteltiin. Isosedän jättämät vihjeet johdattavat nuoren tytön nopeasti kohtaamaan kartanon todelliset asukkaat ja vähitellen koko suuri mysteeri ratkeaa. Wilhelmiinan tukena on Domowik joka on ystävällinen kotihenki, jonka avuliaisuudella myös ylimääräise…

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Kati Routa - Vihanpitäjät

Kati Routa Vihanpitäjät Crime Time, 2018

Kirjailija Kati Routa saattaa olla outo nimi kirjallisuuspiireissä, ainakin vielä. Mutta kun tämän kirjailijanimen takaa paljastuukin kirjailija Katariina Romppainen alkaa jo monen hälytyskellot soimaan ja osaavuus paljastua. Romppainen on tunnettu erityisesti nuorille suunnatuista kirjoista, joista hän on saanut kolmasti Arvid Lydecken -palkintoehdokkuuden, tämän lisäksi Romppainen on palkittu kahdesti Tampereen kaupungin kirjallisuupalkinnolla.
Nyt, 2018, Romppainen muuntautuu ja ottaa nimekseen Kati Routa. Hän kirjoittaa ensimmäisen dekkarin ja tekeekin sen vakuuttavasti tuoden dekkarigenreen sekaan hieman henkimaailman juttuja. Tarina alkaa kun neljätoista vuotias poika, Joel Ketovuori, katoaa ja poliisit aavistelevat vain pojan karanneen mutta onneksi yksi poliisiharjoitelijoista, Rosi Tikkuri, haistaa tapauksessa paljon muuta kuin pelkän katoamisen. Tikkuri tekee kuitenkin virheen ja hänen mukavasti alkanut ura poliisilaitoksessa on lopp…