Siirry pääsisältöön

Steve Lukather - Omaelämäkerta


Steve Lukather
Omaelämäkerta
Minerva, 2018


Diana Ross, Boz Scaggs, Kiss, Cher, Elton John, Aretha Franklin, Manhattan Transfer, Herbie Hancock, Paul Anka ja Miles Davis. Tässä vain pieni murto-osa siitä listasta. Jos joku esittäisi kysymyksen: Mikä yhdistää näitä bändejä ja laulajia? Niin osaisitko vastata, minä en olisi osannut. Joukossa on niin paljon legendaarisia laulajia ja soittajia että on mahdotonta sanota yhtä yhdistävää tekijää. Vastaus on kuten olettaa saattaa, Toto -yhtyeen kitaristi Steve Lukather, jonka kitaran kepitystä on kuultu monilla sadoilla levyillä. Ja kaiken tämän studio soittotyön ohessa hän luotsaa meineikasta Totoa, joka nähdään kesällä 2019 Pori jazz-festivaaleilla.

Kirja on Lukaterin itse kertoma ja hän tuo esille muusikon raadollisen työn, sen nousut ja laskut sekä työskentelyn studiomuusikkona joka ei aina ole herkullista kuten esimerkiksi tarina erään Jacksonin klaaniin kuuluvan miehen kohtelusta käy ilmi, kiitosta ei oikein tule ja ruokaa ei saa vasta kun homma on tehty.

Lukather on arvostettu kitaristi ja hänelle riittäisi pelkästään levyjen tustalla soittamista niin paljon kun haluaisi tehdä, mutta oma bändi on niin kovassa huudossa edelleen ja vanhat hitit ovat löytäneet nuoren sukupolven, joten bändiä viedään ympäri maailmaa. Arvostuksesta kertoo myös se, että Lukather sai Toton Fahrenheit albumin raidalle Don't stop me now soittamaan legendaarisen Miles Davisin ja kun eräs Lukatherin kollega yritti samaa temppua Miles Davisin kanssa, että mies tulisi hänen levylleen soittamaan oli Davisin hinta 50 000 dollaria, ja tarinan mukaan Toto sai Davisin lähes ilmaiseksi. Arvostus miesten kesken näkyy myös siinä, että Davis olisi halunnut Lukatherin omaan kiertueeseen koska mies on niin rock mutta Lukather oli kiltäytynyt koska hän ei voisi tehdä omalle bändille ohareita ja kun Lukather oli sulkenut puhelimen oli hän miettinyt että oli juuri äsken sanonut ei legendaariselle Miles Davisille, mutta tämä tehtii hyvässä sovinnossa ja kaveruus jatkui edelleen.

Steve Lukather on kirjoittanut kirjan pehmein ottein, mutta tarina kirjassa on kova ja raadollinen, se kertoo sen mitä nousu yhtäkkisiin maailman suosioon tarkoittaa ja mitä se edellyttää kaikilta läheisiltä.

Kirja on varma joululahja rock -faneille ja Toto musiikin ystäville

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…