Siirry pääsisältöön

Mika Hentunen - Elossa Washingtonissa


Mika Hentunen
Elossa Washingtonissa
Crime Time, 2018

Hentunen punoo poliittisia lonkeroita kongressin kulisseihin, josta syljetään lonkeroita ympäri maailmaa.


Elossa Washingtonissa on Mika Hentusen toinen dekkari. Ensimmäinen, Attan aarre, ilmestyi 2017. Tässä uusimmasa dekkarissa seikkailevat Attan aartesta tutut Rocky Lee, Jim Cowell ja Helmer Hukkanen. Jo Attan aarteessa Hentunen tarjosi lukijoilleen tarkkoja kuvauksia ympäri maailmaa, ja näin hän myös tekee tässä uusimmasa dekkarissa jossa Hentusen tarkan kuvauksen kohteeksi pääsee/joutuu hänelle hyvin tuttu kaupunki. Hentunen tekee päivätyötään Yleisradion leivissä ja juurikin Washingtonissa kirjeenvaihtajana, joten miljöö on tuttu Hentuselle. Vaikka kirjoittajana on toimittaja, joka muute on nykykirjallisuudessa hyvin yleistä, ei kirjoitustyyli ole toimittajan virallista vaan Hentunen kertoo jopa rennon lennokkaasti kuvauksia kaupungista ja pystyy jopa tuomaan kaupungin tarkati silmiemme eteen.

Voisiko Hentusen tämä dekkari olla tällainen jos hän ei itse kulkisi päivittäin Washingtonin katuja? Vastaan, että ei voisi, se olisi epätodentuntuinen. Nyt kun kirjoittaja asuu ja elää itse tapahtumapaikoilla voi hän hyvin tuoda sivuille paljon sellaista mitä pelkkä työhuoneessa istuva kirjailija ei osaisi tuoda. Kun elät paikassa josta kirjoitat, näet paremmin ne tilanteet joita siellä oikeasti tapahtuu ja juuri näin Hentunen tekee.

Kirjassa seurataan monen henkilön ja tilanteen kantilta tapahtumia. mm. suuri jääkiekkolupaus Pepe Hukkanen, joka on aloittamassa uraansa Capitalsin riveissä saapuu kaupunkiin. On pimeä kadunpätkä ja epähuomiossa Pepen auto töytäisee jalankulkijaa. Näkikö joku tämän yliajon? Tästä alkaa eräs ajojahti Washingtonin kaduilla.

Lisäksi seurataan viemärikaivosta löytyneet pahoinpidellyn miehen tarinaa ja sen sekasotkuja ja vielä kolmanneksi sekoitetaan poliittista jännitettä Lou Kososen, joka on suomalaissiirtolaisten jälkeläinen, poliittista elämää kongressiedustajana, ja kun Lou on heikko kauniisin naisiin voi olla varma että ongelmia ei puutu. hmm. politiikka ja kauniit naiset ovat vaarallinen yhdistelmä, sen varmaan myöntää eräs entinen presidenttikin.

Hentunen taitaa hyvin miljöökerronnan, hänen juonensa on uskottavia, hän kirjoittaa teksteihin paljon hahmoja, osa niistä jää ehkä liian pienelle roolille mutta itseäni se ei haitannut kunhan muisti yhteyden henkilöiden tarinoissa. Elossa Washingtonissa on hyvä dekkari Hentuselta, hyvä jatke Attan Aarteelle.

Mika Hentunen on myös mukana Joulukalenteri - Pukin pimeä puoli kirjassa novellilla Pukki hirmumyrskyssä.

Kunhan Hentunen saa, toivottavati, kolmannen dekkarinsa valmiiksi odotan siinä kehittymistä, koska Hentusella on suuret ainekset nousta suureksi suurien rinnalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…