Siirry pääsisältöön

Blake Crouch - Wayward Pines, ei pakotietäBlake Crouch
Wayward Pines, ei pakotietä
Tammi 2015


Lähes vuosittain ilmestyy kaikissa medioissa mainos joka alkaa sanoilla, tämän hetken kuumin jännityssarja. Wayward Pinesin kohdallakin näi kävi. Erikoiseksi tässä tapauksessa tekee asian se, että niin kirja kuin itse sarja julkaistiin lähes yhtäaikaa. Kirja ilmestyi huhtikuun lopussa ja sarja alkaa toukokuun puolessa välissä. Joten kirjan lukeneet voivat nyt seurata kuinka tarkasti alkava sarja seuraa kirjan tekstiä ja lunastaako se kaiken sen odotuksen mitä sille on annettu.

Wayward Pines kirjasarja on trilogia, jonka ensimmäinen osa on tämä ei pakotietä, seuraava osa ilmestyy elokuussa ja kirjasarjan päättävä osa 2016 vuoden puolella.

Kirjassa FBI-agentti Ethan Burke saapuu Wayward Pines nimiseeen pikkukaupunkiin etsimään kollegoijaan, jotka on kadonneet mystisesti jättämättä mitään merkkejä itsestään. Pikkukaupunki on idyllinen, täydelliseltä vaikuttava kaupunki, aivan kuin mikä tahansa kaupunki joita nähdään amerikkalaisissa sarjoissa ja elokuvissa. Kohta kuitenkin Burke huomaa, että hän ei saa minkäänlaista yhteyttä ulkomaailmaan ja kun vielä kotiinpaluukin osoittautuu mahdottomaksi jää Burkelle vain yksi tehtävä, ratkaista tämän pikkukaupungin arvoitus.

Kirjailija Blake Crouch kertoi jossain haastattelussa, että hän on suuri Twin Peaks fani, se jotenkin huokuu tästä kirjasta. Samoin hän kertoi, että hän pettyi kun sarja loppui ja kirjoitti itse siihen jatko-osan jota ei koskaan julkaistu. Tämä on kuitenkin kirjailijan oma Twin Peaks. Kirja saavuttaa saman maagisuuden jonka Twin Peaks toi katsojille. Kirjailijan tapa kertoa tarinaa on lyhyttä ja ytimekästä, helposti luettavaa, hän pääsee lukijan lähelle ja saattaa lukija jopa hypätä yhtäkkiä itse mukaan tarinaan.

Aion seurata myös alkavaa TV-sarjaa, ja mennä sen kautta lähemmäksi tätä mystistä pikkukaupunkia, jonka salaisuudet aukeavat myös pikkuhiljaa agentti Burkelle. Kirja kannattaa ehdottomasti lukea ja lukea sieltä kaiken sen mitä tämä kaupunki kätkee sisälleen.

Kirja on tämän vuoden mielenkiintoisempia ja odotan elokuussa ilmestyvää jatkoa innokkaasti, mutta sitä ennen voi seurata kirjan tarinaa televisiosta.
Kommentit

  1. Minä en ihan tavoittanut sitä Twin Peaksin maagista ja synkkää tunnelmaa, mutta hyvä tämä silti oli! Mukavan kiero juoni, painostava tunnelma ja sujuva kerronta. Odotan innolla jatkoa, sekä kirjan osia että tv-sarjan jaksoja :)

    VastaaPoista
  2. Katsotaan miten kirjan kakkososa on kirjoitettu kun nyt televisisossa tulee jo jaksoja jonka tapahtumat löytyy seuraavasta, elokuussa ilmestyvästä kirjasta. Vähä itse petyin kun osottautuikin että tässä on vähä sama kuin Walking deadissa, että jossain on sivilisaatio joka on jäänyt henkiin kun mutaatiot on vallannut maailman. Mutta katsotaan miten tarina loppuu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen Vakaasti harkiten CrimeTime, 2017
Yhden sivulaukauksen jälkeen Jokinen tekee taas selvää jälkeä
Otsikossa viittaa Jokisen edelliseen dekkariin, Rahtari, joka oli (huom! omasta mielestäni) yksi Jokisen epäonnistuneimpia dekkareita. Onneksi Jokinen teki paluun ja uusin dekkari Vakaasti harkiten, taasen on Jokisen parhaimistoon kuuluvia teoksia.
Joku on iskenyt naskalin uhrin niskaan uimarannalla, tästä alkaa tarina joka pitää lujassa otteessa loppuun saakka. Jännäksi tarinan osoittain tekee, se että lukijalle kerrotaan murhaaja heti kättelyssä ja lukija onkin asemassa jossa se tietää murhaajan mutta rikosta tutkivat poliisit eivät. Mutta kun löytyykin toinen uhri, jolla törröttää myös naskali niskassa, ja ensimmäisesta syytetty istuukin vankilassa? Kuinkas näin kävi? Jokinen on punonut naskalinterävän juonen niin rikoksista, kuin myös tuttuun tapaan Koskisen omasta henkilökohtaisesta elämästä.
Kotimainen laatudekkari voi hyvin ja paljolti siitä on kiittäminen Seppo Jokista…

Christian Rönnbacka - Tuonen korppi

Christian Rönnbacka Tuonen korppi Crime Time, 2017

Tuonen korppi on Christian Rönnbackan seitsemäs Hautalehto -sarjan kirja. Vuodesta  2012 lähtien Rönnbackalta on totuttu saamaan luettavaksi uusi dekkari. Itselleni Rönnbackan uuden kirjan ilmestyminen on aina kova juttu ja odotuksia täynnä.
Rönnbacka ei ole vielä onnistunut kirjoittaman hutilyöntiä vaan kirja kirjalta hän koventaa otetta ja on ollut ilo huomata, että kaksi viimeisintä Hautalehto -dekkaria on ollut varsin kovaa kamaa. Rönnbackan kielenkäyttö ei välttämättä saa kaikilta lukijoilta tyylipuhtaita pisteitä, mutta vittu jos kirjailijan tyyli kiinnosta niin jätä ihmeessä kirja väliin, mutta sitten se on oma häpeä nimittäin Rönnbacka on tämän hetken kuumin dekkarikirjailija.

Itse pidän hyvinkin paljon Rönnbackan tyylistä jossa juurikin tämä edelläkin mainittu sana on viljelty siellä täällä mutta ei liikaa. Liian moni on tosikko, joka ei suvaitse kirjassakaan kielenkäyttöä joka on halventavaa mutta nykynuoriso taitanee kuiten…

Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus

Marja Aarnipuro Maakellarin salaisuus Crime Time, 2017

Marja Aarnipuro on helsinkiläinen toimittaja, Apu-lehden päätoimittaja. Tietojen mukaan hän on myös avovaimo, aikuisten lasten äiti ja Osku-koian emäntä. Hän tykkää rentoutua maalaismaisemissa, juoksee, nyrkkeilee ja vietää liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa. Aiemmin Aarnipuro on kirjoittanut kiiteltyjä teoksia, jotka käsittelevät rintasyöpää, mutta nyt Aarnipuro tekee loikkauksen dekkarimaailmaan ja toivottavasti hän pysyy siellä kauan, unohtamatta kuitenkaan kirjoittaa kirjoja asioista jotka koskettavat montaa suomalaista naista.
Aarnipuro aloittaa Maakellarin salaisuus kirjallaan dekkarisarjan Kaarina Riikonen ratkaisee. Ja aloitaakin sen täydellisesti. Aarnipuro marssittaa dekkarigenreen uuden hahmon, Kaarinan, joka kirjailijan tapaan toimii toimittajana. Eräänä päivänä Viikko-lehden toimittaja Kaarina löytää oman kesäpaikkansa maakellarista surmatun miehen. Mikä voisikaan olla toimittajalle parempi jutun paikka kun ruumis j…