Siirry pääsisältöön

Blake Crouch - Wayward Pines, ei pakotietäBlake Crouch
Wayward Pines, ei pakotietä
Tammi 2015


Lähes vuosittain ilmestyy kaikissa medioissa mainos joka alkaa sanoilla, tämän hetken kuumin jännityssarja. Wayward Pinesin kohdallakin näi kävi. Erikoiseksi tässä tapauksessa tekee asian se, että niin kirja kuin itse sarja julkaistiin lähes yhtäaikaa. Kirja ilmestyi huhtikuun lopussa ja sarja alkaa toukokuun puolessa välissä. Joten kirjan lukeneet voivat nyt seurata kuinka tarkasti alkava sarja seuraa kirjan tekstiä ja lunastaako se kaiken sen odotuksen mitä sille on annettu.

Wayward Pines kirjasarja on trilogia, jonka ensimmäinen osa on tämä ei pakotietä, seuraava osa ilmestyy elokuussa ja kirjasarjan päättävä osa 2016 vuoden puolella.

Kirjassa FBI-agentti Ethan Burke saapuu Wayward Pines nimiseeen pikkukaupunkiin etsimään kollegoijaan, jotka on kadonneet mystisesti jättämättä mitään merkkejä itsestään. Pikkukaupunki on idyllinen, täydelliseltä vaikuttava kaupunki, aivan kuin mikä tahansa kaupunki joita nähdään amerikkalaisissa sarjoissa ja elokuvissa. Kohta kuitenkin Burke huomaa, että hän ei saa minkäänlaista yhteyttä ulkomaailmaan ja kun vielä kotiinpaluukin osoittautuu mahdottomaksi jää Burkelle vain yksi tehtävä, ratkaista tämän pikkukaupungin arvoitus.

Kirjailija Blake Crouch kertoi jossain haastattelussa, että hän on suuri Twin Peaks fani, se jotenkin huokuu tästä kirjasta. Samoin hän kertoi, että hän pettyi kun sarja loppui ja kirjoitti itse siihen jatko-osan jota ei koskaan julkaistu. Tämä on kuitenkin kirjailijan oma Twin Peaks. Kirja saavuttaa saman maagisuuden jonka Twin Peaks toi katsojille. Kirjailijan tapa kertoa tarinaa on lyhyttä ja ytimekästä, helposti luettavaa, hän pääsee lukijan lähelle ja saattaa lukija jopa hypätä yhtäkkiä itse mukaan tarinaan.

Aion seurata myös alkavaa TV-sarjaa, ja mennä sen kautta lähemmäksi tätä mystistä pikkukaupunkia, jonka salaisuudet aukeavat myös pikkuhiljaa agentti Burkelle. Kirja kannattaa ehdottomasti lukea ja lukea sieltä kaiken sen mitä tämä kaupunki kätkee sisälleen.

Kirja on tämän vuoden mielenkiintoisempia ja odotan elokuussa ilmestyvää jatkoa innokkaasti, mutta sitä ennen voi seurata kirjan tarinaa televisiosta.
Kommentit

  1. Minä en ihan tavoittanut sitä Twin Peaksin maagista ja synkkää tunnelmaa, mutta hyvä tämä silti oli! Mukavan kiero juoni, painostava tunnelma ja sujuva kerronta. Odotan innolla jatkoa, sekä kirjan osia että tv-sarjan jaksoja :)

    VastaaPoista
  2. Katsotaan miten kirjan kakkososa on kirjoitettu kun nyt televisisossa tulee jo jaksoja jonka tapahtumat löytyy seuraavasta, elokuussa ilmestyvästä kirjasta. Vähä itse petyin kun osottautuikin että tässä on vähä sama kuin Walking deadissa, että jossain on sivilisaatio joka on jäänyt henkiin kun mutaatiot on vallannut maailman. Mutta katsotaan miten tarina loppuu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…