Siirry pääsisältöön

Blake Crouch - Wayward Pines, ei pakotietäBlake Crouch
Wayward Pines, ei pakotietä
Tammi 2015


Lähes vuosittain ilmestyy kaikissa medioissa mainos joka alkaa sanoilla, tämän hetken kuumin jännityssarja. Wayward Pinesin kohdallakin näi kävi. Erikoiseksi tässä tapauksessa tekee asian se, että niin kirja kuin itse sarja julkaistiin lähes yhtäaikaa. Kirja ilmestyi huhtikuun lopussa ja sarja alkaa toukokuun puolessa välissä. Joten kirjan lukeneet voivat nyt seurata kuinka tarkasti alkava sarja seuraa kirjan tekstiä ja lunastaako se kaiken sen odotuksen mitä sille on annettu.

Wayward Pines kirjasarja on trilogia, jonka ensimmäinen osa on tämä ei pakotietä, seuraava osa ilmestyy elokuussa ja kirjasarjan päättävä osa 2016 vuoden puolella.

Kirjassa FBI-agentti Ethan Burke saapuu Wayward Pines nimiseeen pikkukaupunkiin etsimään kollegoijaan, jotka on kadonneet mystisesti jättämättä mitään merkkejä itsestään. Pikkukaupunki on idyllinen, täydelliseltä vaikuttava kaupunki, aivan kuin mikä tahansa kaupunki joita nähdään amerikkalaisissa sarjoissa ja elokuvissa. Kohta kuitenkin Burke huomaa, että hän ei saa minkäänlaista yhteyttä ulkomaailmaan ja kun vielä kotiinpaluukin osoittautuu mahdottomaksi jää Burkelle vain yksi tehtävä, ratkaista tämän pikkukaupungin arvoitus.

Kirjailija Blake Crouch kertoi jossain haastattelussa, että hän on suuri Twin Peaks fani, se jotenkin huokuu tästä kirjasta. Samoin hän kertoi, että hän pettyi kun sarja loppui ja kirjoitti itse siihen jatko-osan jota ei koskaan julkaistu. Tämä on kuitenkin kirjailijan oma Twin Peaks. Kirja saavuttaa saman maagisuuden jonka Twin Peaks toi katsojille. Kirjailijan tapa kertoa tarinaa on lyhyttä ja ytimekästä, helposti luettavaa, hän pääsee lukijan lähelle ja saattaa lukija jopa hypätä yhtäkkiä itse mukaan tarinaan.

Aion seurata myös alkavaa TV-sarjaa, ja mennä sen kautta lähemmäksi tätä mystistä pikkukaupunkia, jonka salaisuudet aukeavat myös pikkuhiljaa agentti Burkelle. Kirja kannattaa ehdottomasti lukea ja lukea sieltä kaiken sen mitä tämä kaupunki kätkee sisälleen.

Kirja on tämän vuoden mielenkiintoisempia ja odotan elokuussa ilmestyvää jatkoa innokkaasti, mutta sitä ennen voi seurata kirjan tarinaa televisiosta.
Kommentit

  1. Minä en ihan tavoittanut sitä Twin Peaksin maagista ja synkkää tunnelmaa, mutta hyvä tämä silti oli! Mukavan kiero juoni, painostava tunnelma ja sujuva kerronta. Odotan innolla jatkoa, sekä kirjan osia että tv-sarjan jaksoja :)

    VastaaPoista
  2. Katsotaan miten kirjan kakkososa on kirjoitettu kun nyt televisisossa tulee jo jaksoja jonka tapahtumat löytyy seuraavasta, elokuussa ilmestyvästä kirjasta. Vähä itse petyin kun osottautuikin että tässä on vähä sama kuin Walking deadissa, että jossain on sivilisaatio joka on jäänyt henkiin kun mutaatiot on vallannut maailman. Mutta katsotaan miten tarina loppuu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Kati Routa - Vihanpitäjät

Kati Routa Vihanpitäjät Crime Time, 2018

Kirjailija Kati Routa saattaa olla outo nimi kirjallisuuspiireissä, ainakin vielä. Mutta kun tämän kirjailijanimen takaa paljastuukin kirjailija Katariina Romppainen alkaa jo monen hälytyskellot soimaan ja osaavuus paljastua. Romppainen on tunnettu erityisesti nuorille suunnatuista kirjoista, joista hän on saanut kolmasti Arvid Lydecken -palkintoehdokkuuden, tämän lisäksi Romppainen on palkittu kahdesti Tampereen kaupungin kirjallisuupalkinnolla.
Nyt, 2018, Romppainen muuntautuu ja ottaa nimekseen Kati Routa. Hän kirjoittaa ensimmäisen dekkarin ja tekeekin sen vakuuttavasti tuoden dekkarigenreen sekaan hieman henkimaailman juttuja. Tarina alkaa kun neljätoista vuotias poika, Joel Ketovuori, katoaa ja poliisit aavistelevat vain pojan karanneen mutta onneksi yksi poliisiharjoitelijoista, Rosi Tikkuri, haistaa tapauksessa paljon muuta kuin pelkän katoamisen. Tikkuri tekee kuitenkin virheen ja hänen mukavasti alkanut ura poliisilaitoksessa on lopp…

Vuosi 2018 parhaat kirjat

Vuoden parhaimmat kirjat top 10
Karl Ove Knausgård - Poissa päiväjärjestyksestä, Like
Ilkka Auer - Domowik, Haamu kustannus
Volker Kutscher - Babylon Berlin, Bazar
Katariina Vuori - Erään tapon tarina, Like
Hanna Velling - Kirjosieppo, Bazar
JP Koskinen - Helppoa rahaa, Like
Tapani Bagge - Miehet asialla, Aviador
Seppo Jokinen - Lyödyn laki, Crime Time
JP Koskinen - Huhtikuun hiipuva rakkaus, Crime Time
Noël Balen ja Vaness Barrot - Kalmakääryleitä murhakastikkeessa, AviadorParhaimmat dekkarit Top 5
Volker Kutscher - Babylon Berlin, Bazar
Marja Aarnipuro - Ikäneidon testamentti, Crime Time
JP Koskinen - Helppoa rahaa, Like
Seppo Jokinen - Lyödyn laki, Crime Time
Noël Balen ja Vaness Barrot - Kalmakääryleitä murhakastikkeessa, Aviador


Parhain Scifi -kirja
Lars Wilderäng - Tähtikirkas, Jalava