Siirry pääsisältöön

Vuosi 2017 TOP-kirjat


Vuosi 2017 on kääntymässä vimeisille päiville ja vuoden aikana blogissa esiteltiin monta hyvää, oikeastaan loistavaa kirjaa, niin dekkareita, draamaa kuin myös tietokirjoja, ja eritoten henkilökuvia. Nämä elämänkerta/henkilökuva kirjat tuntuivat olevan syksyn 2017 hittituotteita tai ainakin jokainen on halunnut, ett itsestään kirjoitetaan kirja.

Tässä Kirjan vuoksi -blogin TOP -kirjat

TOP 12


1. R.J. Palacio - Ihme (WSOY)
2. Hendrik Groen - Viimeiset villitykset (Gummerus)
3. Juha-Pekka Koskinen - Maaliskuun mustat varjot (Crime Time)
4. Juha-Pekka Koskinen - Kannibaalien keittokirja (Like)
5. Arttu Tuominen - Silmitön (Myllylahti)
6. Christian Rönnbacka - Tuonen korppi (Crime Time)
7. Ray Connolly - Elvis Presley, legendan elämä 1935-1977 (Minerva)
8. Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus (Crime Time)
9. Reijo Mäki - Kakolan kalpea (Otava)
10. Ilkka Auer - Anastasia (Haamu)
11. Marco Vichi - Komisario Bordellin likaisin tapaus (Aviador)
12. Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten (Crime Time)


Vuoden 2017 listalta voi nopeasti huomata sen, että yhdeksän eri kustanamon kirjaa pääsi TOP 12 listalle, eli kotimaiset kustantamot julkaisevat erittäin hyvää kirjallisuutta. Rikoskirjallisuudessa kuitenkin Crime Time nappaa pisimmän korren neljän kirjan voimalla. Ja jos lasketaan pelkästään ns. rikoskirjallisuudet niin lista näyttää tältä:

Rikoskirjallisuuden TOP

1. Juha-Pekka Koskinen - Maaliskuun mustat varjot (Crime Time)
2. Arttu Tuominen - Silmitön (Myllylahti)
3. Christian Rönnbacka - Tuonen korppi (Crime Time)
4. Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus (Crime Time)
5. Reijo Mäki - Kakolan kalpea (Otava)
6. Marco Vichi - Komisario Bordellin likaisin tapaus (Aviador)
7. Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten (Crime Time)


Vuoden yllättäjä:
 R. J. Palacio - Ihme (WSOY)

Vuoden esikoisrikoskirja:
Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus (Crime Time)

Vuoden tieto/elämänkertakirja
Ray Connolly - Elvis Presley, legendan elämä 1935 - 1977 (Minerva)

Vuoden kauhukirja:
Ilkka Auer - Anastasia (Haamu)

Vuoden hauskin kirja:
Hendrik Groen - Viimeiset villitykset (Gummerus)

Paras kirjasarja (tähän asti ilmestyneiden osien perusteella)
Juha-Pekka Koskinen: Murhan vuosi -kirjat

ja ulkomainen kirjasarja:
Marco Vichi: Komisario Bordelli -kirjat

Vuoden kustantamo:
Crime Time

Ja loppuun vielä Kirjan vuoksi -blogin mielestä vuoden 2017 parhain kirjailija on:
Juha-Pekka Koskinen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanna Velling - Kirjosieppo

Hanna Velling Kirjosieppo Bazar, 2018


Make tarjoaa Annalle heidän yhteisessä keittiössään tomaattikeittoa, ranskalaisia perunoita ja lauseen, joka muuttaa Annan koko elämän: ”Mä muutan tästä pois.”
Jäljelle jäävät Anna, taaperoikäinen lapsi, koira, vuokra-asunto, putkiremppa, hyvää tarkoittavat ystävät, työpaikka Sirkun kauneushoitolassa, yt-neuvottelut ja äiti, joka vaihtaa huulipunan sävyä vuodenaikojen mukaan. Ruhjoutunut sydän, eikä minkäänlaista varasuunnitelmaa. Silmänräpäyksessä Annan on kasvettava elämän moniottelijaksi, jonka on selätettävä tuhat vastustajaa sisäisistä demoneista besserwisserneuvojiin. Hanna Vellingin esikoisromaani Kirjosieppo ilmestyy kauppoihin 07.08.2018. Noin kahden kuukauden odotus on odottamisen arvoinen, voin luvata sen. Hanna Velling tuo uuden raikkaan tuulahduksen suomalaiseen kirjallisuuteen vaikka aihe ja teema jota hän käsittelee kirjassaan on monesti kirjoitettu. Vellingin tapa kertoa tämä hyvin traaginen kertomus siitä mitä käy kun tulee yhtäkk…

Marko Kilpi - Undertaker -Kuolemanenkeli

Marko Kilpi Undertaker - Kuolemanenkeli Crime Time, 2018

Marko Kilpi on tullut tunnetuksi TV:n leppoisana poliisina, mutta ennenkaikkea hän on tuttu raudankovana kirjailijana ja armottomana dekkaristina. Voin hyvin väittää, että Marko Kilpi on tällähetkellä yksi Suomen parhaimpia dekkarikirjailijoita. Hänen luoma Undertaker -sarjaa taasen voi pitää parhaimpana uutena kirjasarjana joka on aloitettu viime vuosina. Löyty tietenkin useita pitkänlinjan kirjailijoita, joiden jokaisessa dekkarissa päähenkilö on sama ja näin ollen muodostaa sarjan, esimerkiksi Mäen Vares, Jokisen Koskinen tai sitten Koskisen aloittama Murhan vuosi -sarja, jotka kaikki ovat laadukkaita sarjoja. Mutta jos puhutaan aivan tuoreista niin Marko Kilpi on onnistunut murtamaan erilaisuudellaan ja voisi jopa puhua että hieman kansainvälisillä otteilla kirjoitetun sarjan kanssa paikan dekkarikärkeen.
Kilven päähahmo Kivi on hautausurakoitsija, joka sinänsä on mielenkiintoinen uutuus dekkareissa. Ja hänen voiko jopa sano…

Seppo Jokinen - Lyödyn laki

Seppo Jokinen Lyödyn laki Crime Time, 2018


Lyödyn laki on jo 23. Seppo Jokisen dekkari. Maailmanlaajuisellakin mittakaavalla ajateltuna se on suuri määrä sarjaan, joka kertoo yhdestä ja samasta sankarista. Seppo Jokinen on myös palkittu kirjailija, joka on saanut neljä kertaa Tampereen kaupungin kirjalisuuspalkinnon, kerran Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon sekä toistaiseksi vain kerran Johtolanka palkinnon, vuonna 2002 vuoden parhaasta dekkarista.
Itsestäni tuli Seppo Jokisen dekkareiden fani luettuani 2001 vuonna ilmestyneen Hukan enkelit. Sen jälkeen vuosittain on ollut suuri odotus uudesta kirjasta. Jokinen kirjoittaa varmalla tyylillä jota kotimaisten dekkarien fani voi vain ihastella. Hän on luonut kirjoihinsa miljööt ja henkilöt jotka elävät kirja kirjalta omaa elämäänsä. He kasvavat ja heidän ympäristönsä muuttuu.
Lyödyn laki kuuluu Jokisen dekkareista TOP vitoseen. Sen hallitut juonen käänteet niin rikollisessa kuin päähenkilöiden yksityiselämässä luovat aidon…