Siirry pääsisältöön

Arno Kotro & Olli Lindholm - Yhden miehen varietee


Arno Kotro & Olli Lindholm
Yhden miehen varietee
Docendo, 2017


Olli Lindholm on tuttu mies mm. Vain elämää -ohjelmas, jossa hän teki monta unohtumatonta muunnosta toisten tunnettujen artistien kappaleista kuten Robinin läpimurtohitti Frontside Ollie taittui Ollin laulamana Lindholmin Ollieksi. Ja kuten ohjelmasta saattoi havaita, karskin miehen sisältä löytyy hyvin leppoinen ja tunteelline ihminen. Ennenkaikkea tämä mies tunnetaan kuitenkin porilaisen Yö -yhtyeen keulakuvana. Mies jakaa mielipiteitään kärkkäästi, hänest tykätään ja ei tykätä, mutta onko kenellekään oikeaa mielipidettä tästä miehestä.

Yhden illan varietee tarjoaa Olli Lindholmista kuvan, jonka hän on osittain itse luonut ja osittain Yö -yhtyeen hullut vuodet muokanneet. Mies on kasvanut fanien seassa ja kokenut suosion nousun ja romahduksen, aivan kuten on monelle käynyt mutta Lindholm on aina onnistunut nousemaan suosta ylös ja tarjoamaan faneilleen jotain uutta, hän on pystynyt uudistamaan niin itseään kuin Yön musiikkia.

Kirjassa käydään läpi Lindholmin ristiriitaiset perhesuhteet ja mikä on Ollin oma mielipide siihen, että isä oli paljon pois kotoa ja kun isä lopulta katosi elämästä. Isällä on tärkeä rooli tässä kirjassa, vaikka suhde häneen on ollut ristiriitainen koko Ollin elämä ajan ja kuten hän Vain elämää ohjelmassa kertoi, hän ei edes tiedä mihin isä on haudattu.

Tämä kirja käy Olli Lindholmin elämää läpi tarkemmin kuin mitä on koskaan käyty, se pureutuu niin syvälle Ollin sisimpään, jotta voi jopa kuvitella kuinka monta kertaa Olli on kieltäytynyt vastaamasta tai ollut perumassa koko kirjan julkaisua. Mutta onneksi kirja on nyt julkaistu ja voimme lukea tarinaa eräästä legendaarisimman Suomi rock, ja erityisesti Pori rock yhtyeen keulahahmosta. Kirjn tekememinen on vaatinut molemmilta tekijäosapuolilta varmaan paljon ja heidän yhteistyön onnistunut hedelmä on nyt luettavissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten

Seppo Jokinen Vakaasti harkiten CrimeTime, 2017
Yhden sivulaukauksen jälkeen Jokinen tekee taas selvää jälkeä
Otsikossa viittaa Jokisen edelliseen dekkariin, Rahtari, joka oli (huom! omasta mielestäni) yksi Jokisen epäonnistuneimpia dekkareita. Onneksi Jokinen teki paluun ja uusin dekkari Vakaasti harkiten, taasen on Jokisen parhaimistoon kuuluvia teoksia.
Joku on iskenyt naskalin uhrin niskaan uimarannalla, tästä alkaa tarina joka pitää lujassa otteessa loppuun saakka. Jännäksi tarinan osoittain tekee, se että lukijalle kerrotaan murhaaja heti kättelyssä ja lukija onkin asemassa jossa se tietää murhaajan mutta rikosta tutkivat poliisit eivät. Mutta kun löytyykin toinen uhri, jolla törröttää myös naskali niskassa, ja ensimmäisesta syytetty istuukin vankilassa? Kuinkas näin kävi? Jokinen on punonut naskalinterävän juonen niin rikoksista, kuin myös tuttuun tapaan Koskisen omasta henkilökohtaisesta elämästä.
Kotimainen laatudekkari voi hyvin ja paljolti siitä on kiittäminen Seppo Jokista…

Lars Wilderäng - Tähtikirkas

Lars Wilderäng Tähtikirkas Jalava, 2017

TÄMÄ KIRJA POMPPAA YHDEKSI VUODEN 2018 PARHAIMMAKSI KIRJAKSI, TÄHTIKIRKKAASTI!

Lars Wilderängin Tähtikirkas oli mahtava yllätys. Tartuin kirjaan sattumalta, ja nyt odotellaan innolla koska trilogian seuraavat osat ilmestyvät. Kirjahan kertoo sen mikä meidän aika monen päässä varmaan pyörii: Mitä jos kaikki sähkölaitteet lakkaisi toimimasta, ei olisi sähköä.


Kirjan tarina tarjoaa kaaosta kaaoksen perään. Wilderäng tarjoaa lukijalle lähes viisisataa sivua jännittävää luettavaa. Tarinaa seurataan useamman henkilön näkökulmasta ja se luo tarinalle uskottavan, mahtavan tunnelman. Wilderäng ei myöskään pelkää kertoa niitä kovinpia hetkiä joita tällainen katastrofi voi aiheuttaa perheessä.

Kirjan tarina sijoittuu mielenkiintoisesti Ruotsiin, eikä Amerikkaan josta on totuttu saamaan useampiakin tämänkaltaisia maailmanlopputarinoita, mutta ruotsalainen kirjailija vetää pitemmän korren ja tekee kirjasta tyylikkään kokonaisuuden.

Kirja on jaettu neljään osaan.…

Marko Kilpi - Undertaker -Kuolemanenkeli

Marko Kilpi Undertaker - Kuolemanenkeli Crime Time, 2018

Marko Kilpi on tullut tunnetuksi TV:n leppoisana poliisina, mutta ennenkaikkea hän on tuttu raudankovana kirjailijana ja armottomana dekkaristina. Voin hyvin väittää, että Marko Kilpi on tällähetkellä yksi Suomen parhaimpia dekkarikirjailijoita. Hänen luoma Undertaker -sarjaa taasen voi pitää parhaimpana uutena kirjasarjana joka on aloitettu viime vuosina. Löyty tietenkin useita pitkänlinjan kirjailijoita, joiden jokaisessa dekkarissa päähenkilö on sama ja näin ollen muodostaa sarjan, esimerkiksi Mäen Vares, Jokisen Koskinen tai sitten Koskisen aloittama Murhan vuosi -sarja, jotka kaikki ovat laadukkaita sarjoja. Mutta jos puhutaan aivan tuoreista niin Marko Kilpi on onnistunut murtamaan erilaisuudellaan ja voisi jopa puhua että hieman kansainvälisillä otteilla kirjoitetun sarjan kanssa paikan dekkarikärkeen.
Kilven päähahmo Kivi on hautausurakoitsija, joka sinänsä on mielenkiintoinen uutuus dekkareissa. Ja hänen voiko jopa sano…