Siirry pääsisältöön

Santa Montefiore & Simon Sebag Montefiore - Lontoon kuninkaalliset kanitSanta Montefiore & Simon Sebag Montefiore
Lontoon kuninkaalliset kanit
Osa 1. Lontoon kuninkaalliset kanit
Osa 2. Pako tornista
Osa 3. Suuri timanttijahti
Sitruuna kustannus, 2018-2019

Elämä on seikkailu. Kaikki on maailmassa mahdollista, kun on tahtoa ja onnea, mehevä porkkana, tarkka nenä ja ripaus hullunrohkeutta!

Lontoon kuninkaalliset kanit idea syntyi kirjailija pariskunta Montefioren pojan Sashan ollessa kuusivuotias. Kun poika ei saanut unta, häneltä kysyttiin "Ajattele jotain mistä pidät". Sasha mietti hetken ja ilmoitti pitävänsä kaneista. Kysymykseen: Missä ne asuvat, poika sanoi Buckinghamin palatsin alla. Kului kuusivuotta ja sinä aikana ajatus pojan mietteistä heräsi henkiin. Kun Sasha oli kolmetoista ja tytär Lily viisitoista he antoivat vanhemmilleen apua ja ohjeita tarinaan. Loppu onkin sitten upeaa luettavaa kaikkine mielikuvitus tapahtumineen.

Sarjan aloittaa tarina pienestä kanista Sulosta, joka on perheen heikoin lenkki vähä joka suhteessa. Hän on vähiten arvostettu kani ja kiusattu. Eräänä päivänä Sulo kuulee kammottavia uutisia rottajengiltä, nimittäin rotilla on salajuoni kuningatarta vastaan. Sulon on löydettävä maaginen Lontoon kuninkaallinen kani joukko, joka suojelee kuningatarta. Ystävältään Horatiolta Sulo saa eväät matkaan ja tarkat ohjeet miten tuo salaperäinen kanilauma löytyy. Tästä alkaa Sulon ensimmäinen seikkailu kohti Lonton kuninkaallisia kaneja.

Pako tornista, jatkaa Sulon tarinaa. On käynyt nimittäin niin, että Sulo on nyt itsekin osa Lontoon kuninkaallisia kaneja (miksi niin voit lukea sen kirjasarjan ensimmäisestä osasta). Koska Lontoon kuninkaalliset kanit ovat myös pienimuotoisia jännityskirjoja, kohtaavat kanit uuden haasteen. Pelottavat rotat, Ratsit, ovat punomassa jälleen uusia juonia ja tällä kertaa Yhdysvaltain presidenttiä vastaan ja erityisesti sabotoidakseen kuningattaren ja presidentin tapaamista. Sulo joutuu itsekin vaarallisiin tilanteisiin ja Sulo Ruskeahännän kylmähermoisuus ja nokkeluus ovat suuri apu jouduttuaan itse kaapatuksi, mutta ehtiikö hän ajoissa karkuun jotta kuningattaren maine ei ole Ratsien omaisuutta.

Suuri timanttijahti tuo Sulo Ruskeahännän eteen uusia vihollia päävihollisten Ratsien joukkoon. Maailman suurin ja kaunein timantti katoaa Buckinghamin palatsista. Mukaan kuvioihin työntävät nokkansa myös Venäjän parhaimmat minkkiagentit. Mukaan juoneen sekoittuu myös Sulon yksi luottoystävistä kanien joukosta Belle de Kaunokäpälä, sekä yllättävä vieras joka ilmaantuu ohitse kuninkaallisten kanien salaisen kolon suuaukon vartijoiden, mutta kuka tämä on ja mikä vaikutus tulijalla on niin Suloon kuin muihin kuninkaallisiin kaneihin.

Onneksi sarja jatkuu ja tietoa uudesta kirjasta löytyy jo englanniksi, ja kirjan nimi on

Royal Rabbits of London: The Hunt for the Golden Carrot

eli pääsemme seuraavassa osassa nauttimaan kultaisen porkkanan metsästystä. Eli luvassa on jännittävä tarina jälleen Lontoon kuninkaallisten kanien seurassa.

Mikä sitten tekee tästä kirjasarjasta lukijan mielestä hyvän?

1) hahmot
2) tarinat
3) huumori (huom! Sisältää myös pieruhuumoria)
4) agenttikanit
5) vastustajat (jotka voi kuvitella myös oikesti viholliseksi maailmalla)

Lontoon kuninkaalliset kanit kipua nopeasti hyvin korkealle nuorille tarkoitetussa kirjallisuudessa, mutta näistä nauttii myös aikuinen, joten silläkin asteikolla kirjasarja on erittäin loistava. Ja yllättävää on ellei tästä kirjasarjasta kohta olla tekemässä TV-sarjaa, toivotaan että olisi koska mikä olisi mahtavampi sekoitus kuin nuorille tarkoitettu animaatiosarja jossa on huumoria ja jännitystä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…