Siirry pääsisältöön

Mark Vanhoenacker - Opi laskeutumaan lentokoneella


Mark Vanhoenacker
Opi laskeutumaan lentokoneella
Gummerus, 2018


Aikoinaan oli kirjasarja "for dummies", joka tunnettiin mustakeltaisista kansistaan ja niissä opetettin ns. tyhmille esim. tietotekniikkaa ja ihan mitä vain. Gummerus on julkaissut nimikkeellä Elämää suuremmat pikkukirjat nyt kirjan Opi lentämään lentokoneella, sekä samaan sarjaan kuulu myös kirja Opi E=mc2. 

Opi lentämään lentokoneella -kirja kertoo kaiken sen mitä sinun pitää tietää jos esimerkiksi yhtäkkiä joku huutaa ollessasi lentokoneessa: "Onko täällä joku joka osaa lentää lentokonetta!" Voit tuntea ehkä siinä tapauksessa ylimääräisiä tykytyksiä ja oletan että moni menee paniikkiin, kuka helvetissä laskeutuu nyt lentokoneella, kuka tuo sadat ihmiset turvaan? Se saatat olla nimittäin sinä jos olet lukenut tämän pienen kirjan.

Kirjan kirjoittaja Mark Vanhoenacker on itse lentokapteeni British Airwaysillä ja lentää Boeing 747:llä maailman suurimpiin kaupunkeihin. Eli tietotaitoa, kokemusta ja näkemystä löytyy. Kirjassa on kuvin selitetty mikä mikäkin mittari on ja miten sitä luetaan. Mitä tapahtuu kun vedät jostain vivusta ja miten otat tilanteen haltuun ja miten viestität lennonjohdon kanssa.

Eli kirja on hyvinkin hyödyllinen ja se antaa hyvin paljon tietoa lentokoneen ohjaamisesta. Mutta kuinka moni uskaltaa myöntää paniikin iskiessä koneessa, että osaa lentää ja osaako lentää luettuaan tämän kirjan. Itse uskon, että se antaa hyvät mahdollisuudet selvitä koneella turvallisestikin maanpintaan jos hallitsee viestinnän lennonjohtoon ja sattuu kantamaan mukana tätä pientä kirjaa josta voi tarvittaessa lukea ohjeistusta.

Elämää suuremmat pikkukirjat -sarja on hauska julkaisu vaikka ehkä hauska on väärä sana koska nämä ovat opettavaisia kirjoja joiden parissa oppii ja viihtyy. Toivottavasti näitä tulee aiemmin mainut toisen kirjan Opi E=mc2 jälkeen lisääkin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marko Lönnqvist - Elämäni gangsterina

Marko Lönnqvist Elämäni gangsterina toim. Jarkko Sipilä Crime Time, 2016
"Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen muistelmat. Ennenäkemätön kuvaus liivijengien tiukasti salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta."

En yleensä lue paljoakaan elämänkerta kirjallisuutta, mutta Marko Lönnqvistin tarina tuntui kiinnostavalta ja se sai tarttumaan kiinni kirjaan. Tämä on elämänkerta jollaista en ainakaan muista että olisi ennen julkaistu tai ne ei ainakaan ole saanut niin suurta mediahuomiota. Yksi syy lienee siinä, että kirjan kirjoittaja on yksi Suomen vaarallisemmaksikin rikolliseksi tituleerattu entinen Cannonball jengin jäsen. Yleensä nämä jengin jäsenet mielletään rikollisiksi mutta jokaisen miehen taustalla on kuitenkin yleensä normali perhe-elämä ja moottoripyörä touhu on heidän harrastus, työ tai ainoa vapaa-ajantoimi kotona odottavasta perhe-elämätä.
Äskettäin Arman Alizad vieraili Arman Pohjatähden alla ohjelmassaan samaisen…

Christian Rönnbacka - Irina Tundra K18

Christian Rönnbacka Irina Tundra K18 Docendo, 2019

Christian Rönnbacka on heittäytynyt varsin villiksi kirjailijaksi. Aluksi hän oli vain dekkaristi, joka kirjoitti äijämeininkiä sisältävää jännitystä. Hän julkasi myös kirjan oman siviiliammatin päivärutiineista, eli meidän "tavallisten" tallaajien yrityksistä petkuttaa vakuutusetsivää. Hän on kirjoittanut myös kirjan viskeistä ja nyt Rönnbacka julkaisee kirjan suomalaisesta stripparista Irina Tundrasta ja kirjalle onkin annettu lisä nimeksi K18, ehkä kirjassa esiintyvien kuvien perusteella, jotka kuitenkin ovat hyvin kaunista taidekuvia Irina Tundrasta.
Irina Tundra K18 kirja kertoo stripparin työstä, elämästä ja asiakkaista joilla välillä on mitä merkillisimpiä toiveita, joita kaikkia ei voi toteuttaa eikä halua toteuttaa. Asiakkaina Irinalla on ollut niin menestyviä lakimiehiä, opiskelijoita, jopa laitapuolen kulkijoita ja erilaisia polttari- ja hääporukoita.
Kirja sisältää paljon Photolies,com:in ottamia kuvia, joista o…

Seppo Jokinen - Rottasankari

Seppo Jokinen Rottasankari Crime Time 2019

Yksi kesän lähestymisen merkki ja varma kevään saapumisen merkki on Seppo Jokisen uuden dekkarin ilmestyminen. Rottasankari on komisario Koskisesta kertovan kirjasarjan kahdeskymmenesneljäs osa. Tuttuun tapaan Seppo Jokinen on yhdistänyt laadukkaan jännityskertomuksen sekä suhteellisen leppoisan perhe-elämäkuvauksen kansien väliin. Vaikka Jokisen kirjojen tyyli on kautta-aikain ollut miltein samanlainen kirjasta kirjaan jaksaa se viihdyttää lukijaa. Jokinen ei mässäile kirjoissaan turhalla väkivallalla vaan tuo jännitteen kuvaamisen lähelle lukijaa tarkalla ja osaavalla kerronnalla, jossa myös lukijalle jätetään miettimistä.
Tampereella tapahtuu jälleen, tällä kerta osakseen luoteja saa myös poliisit ja vain tunteja tästä tulee pommiuhkaus. Lisäksi Koskisen päätä vaivaa se, kuka oli se salaperäinen elvyttäjä joka pelasti murhayrityksen kohteeksi joutuneen henkilön hengen. Ja kun sivu sivulta maltaa jännitykseltään odottaa loppua, loksahtavat…