Christian Rönnbacka
Viskiretki
Docendo, 2018
Christian Rönnbacka on sujuva sanainen kirjailija myös ns. tietokirjallisuus puolella. Ensimmäinen tietokirja Rönnbackalta oli hänen omaa ammattiinsa liittyvä kirja vakuutuspetoksista, ja nyt Rönnbacka tarrautuu kiinni ilmeisesti yhteen hänen omaan herkkuunsa, nimittäin viskiin.
Rönnbacka tekee reissua ympäri Suomea ja tutustuu kotimaisiin viskitislaamoihin. Kirjassa käydään läpi tislaamon historia, tuotteiden synty sekä mikä niistä tekee hyvää juurikin tislaamon mielestä ja kuten saattaa olettaa pääosaan nousee myös se, että kovin usein taitaa Rönnbackalla mielihyvän kuola valua suupielistä ja ajatus mielessä: "kumpa jo pääsisi maistamaan, ja toteamaan tämän viskin maukkaus." Olenko väärässä?
Olen hyvin vakuuttunut Rönnbackan dekkareista, ja olin vakuuttunut myös hänen edellisestä tietokirjasta Kävikö käry? Mutta tämä Viskikirja retki teki lukijaa sellaisen vaikutuksen, että tätä kirjaa voisi käyttää hyvin myös kesälomamatkareissun suunnitelussa, ja varata myös reissulla hetki itselleen aikaa ja tutustua kotimaiseen "kultaan".
Kirjaan ovat päässeet mukaan The Helsinki Distilling Company, Kyrö Distillery Company, Valamo Monastery Distellery, Teerenpeli, Ägräs Distellery ja Beer Hunter's. Ja mikä onni viskin nauttijoille, erityisesti kotimaisen suosijoille, uusia tislaamoja syntyy. Suomi elää tällä hetkellä vahvaa pienpanimo buumia, mutta siinä ohessa väistämättä myös muut hyötyvät mikä on hyvin suotavaa ja positiivista.
Ja kun puhuttu ilmastonmuutos teke tuloaan on Suomi kohta myös viinimaa, mikä täällä on silloin ollessa ja elää. Saamme laadukasta olutta, viskiä ja viintä.
Kommentit
Lähetä kommentti