Siirry pääsisältöön

Arno Kotro & Olli Lindholm - Yhden miehen varietee


Arno Kotro & Olli Lindholm
Yhden miehen varietee
Docendo, 2017


Olli Lindholm on tuttu mies mm. Vain elämää -ohjelmas, jossa hän teki monta unohtumatonta muunnosta toisten tunnettujen artistien kappaleista kuten Robinin läpimurtohitti Frontside Ollie taittui Ollin laulamana Lindholmin Ollieksi. Ja kuten ohjelmasta saattoi havaita, karskin miehen sisältä löytyy hyvin leppoinen ja tunteelline ihminen. Ennenkaikkea tämä mies tunnetaan kuitenkin porilaisen Yö -yhtyeen keulakuvana. Mies jakaa mielipiteitään kärkkäästi, hänest tykätään ja ei tykätä, mutta onko kenellekään oikeaa mielipidettä tästä miehestä.

Yhden illan varietee tarjoaa Olli Lindholmista kuvan, jonka hän on osittain itse luonut ja osittain Yö -yhtyeen hullut vuodet muokanneet. Mies on kasvanut fanien seassa ja kokenut suosion nousun ja romahduksen, aivan kuten on monelle käynyt mutta Lindholm on aina onnistunut nousemaan suosta ylös ja tarjoamaan faneilleen jotain uutta, hän on pystynyt uudistamaan niin itseään kuin Yön musiikkia.

Kirjassa käydään läpi Lindholmin ristiriitaiset perhesuhteet ja mikä on Ollin oma mielipide siihen, että isä oli paljon pois kotoa ja kun isä lopulta katosi elämästä. Isällä on tärkeä rooli tässä kirjassa, vaikka suhde häneen on ollut ristiriitainen koko Ollin elämä ajan ja kuten hän Vain elämää ohjelmassa kertoi, hän ei edes tiedä mihin isä on haudattu.

Tämä kirja käy Olli Lindholmin elämää läpi tarkemmin kuin mitä on koskaan käyty, se pureutuu niin syvälle Ollin sisimpään, jotta voi jopa kuvitella kuinka monta kertaa Olli on kieltäytynyt vastaamasta tai ollut perumassa koko kirjan julkaisua. Mutta onneksi kirja on nyt julkaistu ja voimme lukea tarinaa eräästä legendaarisimman Suomi rock, ja erityisesti Pori rock yhtyeen keulahahmosta. Kirjn tekememinen on vaatinut molemmilta tekijäosapuolilta varmaan paljon ja heidän yhteistyön onnistunut hedelmä on nyt luettavissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanna Velling - Kirjosieppo

Hanna Velling Kirjosieppo Bazar, 2018


Make tarjoaa Annalle heidän yhteisessä keittiössään tomaattikeittoa, ranskalaisia perunoita ja lauseen, joka muuttaa Annan koko elämän: ”Mä muutan tästä pois.”
Jäljelle jäävät Anna, taaperoikäinen lapsi, koira, vuokra-asunto, putkiremppa, hyvää tarkoittavat ystävät, työpaikka Sirkun kauneushoitolassa, yt-neuvottelut ja äiti, joka vaihtaa huulipunan sävyä vuodenaikojen mukaan. Ruhjoutunut sydän, eikä minkäänlaista varasuunnitelmaa. Silmänräpäyksessä Annan on kasvettava elämän moniottelijaksi, jonka on selätettävä tuhat vastustajaa sisäisistä demoneista besserwisserneuvojiin. Hanna Vellingin esikoisromaani Kirjosieppo ilmestyy kauppoihin 07.08.2018. Noin kahden kuukauden odotus on odottamisen arvoinen, voin luvata sen. Hanna Velling tuo uuden raikkaan tuulahduksen suomalaiseen kirjallisuuteen vaikka aihe ja teema jota hän käsittelee kirjassaan on monesti kirjoitettu. Vellingin tapa kertoa tämä hyvin traaginen kertomus siitä mitä käy kun tulee yhtäkk…

Marko Kilpi - Undertaker -Kuolemanenkeli

Marko Kilpi Undertaker - Kuolemanenkeli Crime Time, 2018

Marko Kilpi on tullut tunnetuksi TV:n leppoisana poliisina, mutta ennenkaikkea hän on tuttu raudankovana kirjailijana ja armottomana dekkaristina. Voin hyvin väittää, että Marko Kilpi on tällähetkellä yksi Suomen parhaimpia dekkarikirjailijoita. Hänen luoma Undertaker -sarjaa taasen voi pitää parhaimpana uutena kirjasarjana joka on aloitettu viime vuosina. Löyty tietenkin useita pitkänlinjan kirjailijoita, joiden jokaisessa dekkarissa päähenkilö on sama ja näin ollen muodostaa sarjan, esimerkiksi Mäen Vares, Jokisen Koskinen tai sitten Koskisen aloittama Murhan vuosi -sarja, jotka kaikki ovat laadukkaita sarjoja. Mutta jos puhutaan aivan tuoreista niin Marko Kilpi on onnistunut murtamaan erilaisuudellaan ja voisi jopa puhua että hieman kansainvälisillä otteilla kirjoitetun sarjan kanssa paikan dekkarikärkeen.
Kilven päähahmo Kivi on hautausurakoitsija, joka sinänsä on mielenkiintoinen uutuus dekkareissa. Ja hänen voiko jopa sano…

Seppo Jokinen - Lyödyn laki

Seppo Jokinen Lyödyn laki Crime Time, 2018


Lyödyn laki on jo 23. Seppo Jokisen dekkari. Maailmanlaajuisellakin mittakaavalla ajateltuna se on suuri määrä sarjaan, joka kertoo yhdestä ja samasta sankarista. Seppo Jokinen on myös palkittu kirjailija, joka on saanut neljä kertaa Tampereen kaupungin kirjalisuuspalkinnon, kerran Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon sekä toistaiseksi vain kerran Johtolanka palkinnon, vuonna 2002 vuoden parhaasta dekkarista.
Itsestäni tuli Seppo Jokisen dekkareiden fani luettuani 2001 vuonna ilmestyneen Hukan enkelit. Sen jälkeen vuosittain on ollut suuri odotus uudesta kirjasta. Jokinen kirjoittaa varmalla tyylillä jota kotimaisten dekkarien fani voi vain ihastella. Hän on luonut kirjoihinsa miljööt ja henkilöt jotka elävät kirja kirjalta omaa elämäänsä. He kasvavat ja heidän ympäristönsä muuttuu.
Lyödyn laki kuuluu Jokisen dekkareista TOP vitoseen. Sen hallitut juonen käänteet niin rikollisessa kuin päähenkilöiden yksityiselämässä luovat aidon…