Siirry pääsisältöön

Blake Crouch - Wayward Pines, ei pakotietäBlake Crouch
Wayward Pines, ei pakotietä
Tammi 2015


Lähes vuosittain ilmestyy kaikissa medioissa mainos joka alkaa sanoilla, tämän hetken kuumin jännityssarja. Wayward Pinesin kohdallakin näi kävi. Erikoiseksi tässä tapauksessa tekee asian se, että niin kirja kuin itse sarja julkaistiin lähes yhtäaikaa. Kirja ilmestyi huhtikuun lopussa ja sarja alkaa toukokuun puolessa välissä. Joten kirjan lukeneet voivat nyt seurata kuinka tarkasti alkava sarja seuraa kirjan tekstiä ja lunastaako se kaiken sen odotuksen mitä sille on annettu.

Wayward Pines kirjasarja on trilogia, jonka ensimmäinen osa on tämä ei pakotietä, seuraava osa ilmestyy elokuussa ja kirjasarjan päättävä osa 2016 vuoden puolella.

Kirjassa FBI-agentti Ethan Burke saapuu Wayward Pines nimiseeen pikkukaupunkiin etsimään kollegoijaan, jotka on kadonneet mystisesti jättämättä mitään merkkejä itsestään. Pikkukaupunki on idyllinen, täydelliseltä vaikuttava kaupunki, aivan kuin mikä tahansa kaupunki joita nähdään amerikkalaisissa sarjoissa ja elokuvissa. Kohta kuitenkin Burke huomaa, että hän ei saa minkäänlaista yhteyttä ulkomaailmaan ja kun vielä kotiinpaluukin osoittautuu mahdottomaksi jää Burkelle vain yksi tehtävä, ratkaista tämän pikkukaupungin arvoitus.

Kirjailija Blake Crouch kertoi jossain haastattelussa, että hän on suuri Twin Peaks fani, se jotenkin huokuu tästä kirjasta. Samoin hän kertoi, että hän pettyi kun sarja loppui ja kirjoitti itse siihen jatko-osan jota ei koskaan julkaistu. Tämä on kuitenkin kirjailijan oma Twin Peaks. Kirja saavuttaa saman maagisuuden jonka Twin Peaks toi katsojille. Kirjailijan tapa kertoa tarinaa on lyhyttä ja ytimekästä, helposti luettavaa, hän pääsee lukijan lähelle ja saattaa lukija jopa hypätä yhtäkkiä itse mukaan tarinaan.

Aion seurata myös alkavaa TV-sarjaa, ja mennä sen kautta lähemmäksi tätä mystistä pikkukaupunkia, jonka salaisuudet aukeavat myös pikkuhiljaa agentti Burkelle. Kirja kannattaa ehdottomasti lukea ja lukea sieltä kaiken sen mitä tämä kaupunki kätkee sisälleen.

Kirja on tämän vuoden mielenkiintoisempia ja odotan elokuussa ilmestyvää jatkoa innokkaasti, mutta sitä ennen voi seurata kirjan tarinaa televisiosta.
Kommentit

  1. Minä en ihan tavoittanut sitä Twin Peaksin maagista ja synkkää tunnelmaa, mutta hyvä tämä silti oli! Mukavan kiero juoni, painostava tunnelma ja sujuva kerronta. Odotan innolla jatkoa, sekä kirjan osia että tv-sarjan jaksoja :)

    VastaaPoista
  2. Katsotaan miten kirjan kakkososa on kirjoitettu kun nyt televisisossa tulee jo jaksoja jonka tapahtumat löytyy seuraavasta, elokuussa ilmestyvästä kirjasta. Vähä itse petyin kun osottautuikin että tässä on vähä sama kuin Walking deadissa, että jossain on sivilisaatio joka on jäänyt henkiin kun mutaatiot on vallannut maailman. Mutta katsotaan miten tarina loppuu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lars Kepler - Peilimies

 Lars Kepler Peilimies Tammi, 2020 Kahdeksas Joona Linna -dekkari on jälleen taattua Kepleriä. Joona Linna -dekkareita voidaan pitää siinäkin mielessä menestystarinana koska ensimmäinen dekkari Hypnotisoija (julk. suom. 2010) sai 2019 black edition nimellä kulkevan uudelleen julkaisun, jossa päähenkilön Joona Linnan osuutta on tuotu enemmän esille, lisäksi toimintaa on tiivistetty. Eli jos aloitat tämän sarjan lukemisen niin aloita se ehdottomasti tästä Hypnotisoija -Black edition kirjasta. Ja sen jälkeen etene järjestyksessä kirja kerrallaan niin pysyt mukana kaikessa taustatarinassa joka näissä seuraa Linnan koettelemusten edetessä. Minä heräsin tähän Kepler faniuteen vasta kesällä 2020, ja aloitin sarjan ensimmäisestä osasta ja sen jälkeen parin viikon kesäloman aikana tuli luettua kuusi sarjan kirjaa. Pari osaa puuttui joidenkin kirjojen välistä ja sen huomasi tarinassa, jotain oli tapahtunut kahdessa kirjassa joten juuri tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä. Uu

ELVARI lehti

  ELVARI The Official Elvis Presley Fan Club Of Finland Ry:n jäsenlehti 1/2020 Suomessa on julkaistu laadukasta Elvis lehtiä vuosikymmeniä. Kaikki Elvis -fanit muistavat The King lehden, joka ilmestyi vuosina 1985 - 2015, lehteä ilmestyi 139 numeroa ja sivumäärältään 7512, eli varsin mittavast Elvis fanilehdestä on ollut kyse. Suomennettuja Elvis kirjoja ilmestyy onneksemme lähes vuosittain. Elvari on uusi jäsenlehti joka on virallisen Suomen Elvis klubin jäsenlehti ja se postitetaan kaikille Elvis klubin jäsenille. Ja sitä voi tilatava myös mm. levykauppa äx:ltä, mutta helpoiten sen saa liittymällä klubiin. Tsekkaa liittymisehdot täältä .  Elvari on toteutettu A4 kokoon joka mahdollistaa suuret ja laadukkaat kuvat, sekä antaa lehden taitolle paljon mahdollisuuksia tuoda visuaalisesti hienosti esille Elviksen tarinaa. Mitä tämä uusi lehti sitten pitää sisällään? Ensimmäisen lehden esipuheessa kerrotaan, että lehti tulee jatkossa tutustuttamaan ihmisiin kultasankojen takana sekä laajem

Markus Hyötyläinen - Mielenvikaisen muistelmat (osat 1-3)

  Markus Hyötyläinen Mielenvikaisen muistelmat (osat 1-3) mielenvikainen, 2020 Pidin Juha Vuorista hyvin mielenvikaisena kirjailijana, kun tutustuin hänen teoksiin ensimmäisen kerran mutta nyt voin myöntää, että nimensä mukaisesti Mielenvikaisen muistelmat kirjoittanut Markus Hyötyläinen on ehdottomasti Suomen "mielenvikaisin" kirjailija, ja sanon tämän ihan positiivisella mielellä.  Pelkästään kun lukee tämän trilogian, jota myös nimellä kolmiolääke kutsutaan, takakansi esittelyt teoksesta törmää seuraaviin mainos sanoihin ja lauseisiin: Seksiä ja väkivaltaa, rakkautta, suojaamatonta seksiä, runsaasti päihteitä,  perkelettä ja ysäriseksiä. Samoin kerrotaan mitä kirjat eivät tule sisältämään mm: Selviä päiviä, moraalia, jarruja ja ehkäisyä. Kirjailija Hyötyläinen on kirjoittanut hyvin onnistuneesti kuvaukset kirjasta mitä siellä on ja mitä ei. Mihin kategoriaan nämä kirjat voisi luokitella? hmm...en osaa sanoa. Ainakin näiden avulla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen, eli näm