Siirry pääsisältöön

Vuosi 2017 TOP-kirjat


Vuosi 2017 on kääntymässä vimeisille päiville ja vuoden aikana blogissa esiteltiin monta hyvää, oikeastaan loistavaa kirjaa, niin dekkareita, draamaa kuin myös tietokirjoja, ja eritoten henkilökuvia. Nämä elämänkerta/henkilökuva kirjat tuntuivat olevan syksyn 2017 hittituotteita tai ainakin jokainen on halunnut, ett itsestään kirjoitetaan kirja.

Tässä Kirjan vuoksi -blogin TOP -kirjat

TOP 12


1. R.J. Palacio - Ihme (WSOY)
2. Hendrik Groen - Viimeiset villitykset (Gummerus)
3. Juha-Pekka Koskinen - Maaliskuun mustat varjot (Crime Time)
4. Juha-Pekka Koskinen - Kannibaalien keittokirja (Like)
5. Arttu Tuominen - Silmitön (Myllylahti)
6. Christian Rönnbacka - Tuonen korppi (Crime Time)
7. Ray Connolly - Elvis Presley, legendan elämä 1935-1977 (Minerva)
8. Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus (Crime Time)
9. Reijo Mäki - Kakolan kalpea (Otava)
10. Ilkka Auer - Anastasia (Haamu)
11. Marco Vichi - Komisario Bordellin likaisin tapaus (Aviador)
12. Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten (Crime Time)


Vuoden 2017 listalta voi nopeasti huomata sen, että yhdeksän eri kustanamon kirjaa pääsi TOP 12 listalle, eli kotimaiset kustantamot julkaisevat erittäin hyvää kirjallisuutta. Rikoskirjallisuudessa kuitenkin Crime Time nappaa pisimmän korren neljän kirjan voimalla. Ja jos lasketaan pelkästään ns. rikoskirjallisuudet niin lista näyttää tältä:

Rikoskirjallisuuden TOP

1. Juha-Pekka Koskinen - Maaliskuun mustat varjot (Crime Time)
2. Arttu Tuominen - Silmitön (Myllylahti)
3. Christian Rönnbacka - Tuonen korppi (Crime Time)
4. Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus (Crime Time)
5. Reijo Mäki - Kakolan kalpea (Otava)
6. Marco Vichi - Komisario Bordellin likaisin tapaus (Aviador)
7. Seppo Jokinen - Vakaasti harkiten (Crime Time)


Vuoden yllättäjä:
 R. J. Palacio - Ihme (WSOY)

Vuoden esikoisrikoskirja:
Marja Aarnipuro - Maakellarin salaisuus (Crime Time)

Vuoden tieto/elämänkertakirja
Ray Connolly - Elvis Presley, legendan elämä 1935 - 1977 (Minerva)

Vuoden kauhukirja:
Ilkka Auer - Anastasia (Haamu)

Vuoden hauskin kirja:
Hendrik Groen - Viimeiset villitykset (Gummerus)

Paras kirjasarja (tähän asti ilmestyneiden osien perusteella)
Juha-Pekka Koskinen: Murhan vuosi -kirjat

ja ulkomainen kirjasarja:
Marco Vichi: Komisario Bordelli -kirjat

Vuoden kustantamo:
Crime Time

Ja loppuun vielä Kirjan vuoksi -blogin mielestä vuoden 2017 parhain kirjailija on:
Juha-Pekka Koskinen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanna Velling - Kirjosieppo

Hanna Velling Kirjosieppo Bazar, 2018


Make tarjoaa Annalle heidän yhteisessä keittiössään tomaattikeittoa, ranskalaisia perunoita ja lauseen, joka muuttaa Annan koko elämän: ”Mä muutan tästä pois.”
Jäljelle jäävät Anna, taaperoikäinen lapsi, koira, vuokra-asunto, putkiremppa, hyvää tarkoittavat ystävät, työpaikka Sirkun kauneushoitolassa, yt-neuvottelut ja äiti, joka vaihtaa huulipunan sävyä vuodenaikojen mukaan. Ruhjoutunut sydän, eikä minkäänlaista varasuunnitelmaa. Silmänräpäyksessä Annan on kasvettava elämän moniottelijaksi, jonka on selätettävä tuhat vastustajaa sisäisistä demoneista besserwisserneuvojiin. Hanna Vellingin esikoisromaani Kirjosieppo ilmestyy kauppoihin 07.08.2018. Noin kahden kuukauden odotus on odottamisen arvoinen, voin luvata sen. Hanna Velling tuo uuden raikkaan tuulahduksen suomalaiseen kirjallisuuteen vaikka aihe ja teema jota hän käsittelee kirjassaan on monesti kirjoitettu. Vellingin tapa kertoa tämä hyvin traaginen kertomus siitä mitä käy kun tulee yhtäkk…

Kati Routa - Vihanpitäjät

Kati Routa Vihanpitäjät Crime Time, 2018

Kirjailija Kati Routa saattaa olla outo nimi kirjallisuuspiireissä, ainakin vielä. Mutta kun tämän kirjailijanimen takaa paljastuukin kirjailija Katariina Romppainen alkaa jo monen hälytyskellot soimaan ja osaavuus paljastua. Romppainen on tunnettu erityisesti nuorille suunnatuista kirjoista, joista hän on saanut kolmasti Arvid Lydecken -palkintoehdokkuuden, tämän lisäksi Romppainen on palkittu kahdesti Tampereen kaupungin kirjallisuupalkinnolla.
Nyt, 2018, Romppainen muuntautuu ja ottaa nimekseen Kati Routa. Hän kirjoittaa ensimmäisen dekkarin ja tekeekin sen vakuuttavasti tuoden dekkarigenreen sekaan hieman henkimaailman juttuja. Tarina alkaa kun neljätoista vuotias poika, Joel Ketovuori, katoaa ja poliisit aavistelevat vain pojan karanneen mutta onneksi yksi poliisiharjoitelijoista, Rosi Tikkuri, haistaa tapauksessa paljon muuta kuin pelkän katoamisen. Tikkuri tekee kuitenkin virheen ja hänen mukavasti alkanut ura poliisilaitoksessa on lopp…

Marja Aarnipuro - Ikäneidon testamentti

Marja Aarnipuro Ikäneiden testamentti Crime Time, 2018

Kesän mukavin dekkari
Ikäneidon testamentti jatkaa Kaarina Riikonen -dekkarisarjaa. Kaarina ajautuu jälleen kaikkien sattumusten kautta murhajutun pariin. Samassa kerrostalossa asuva vanha rouva kuolee yllättäin. Hän oli hetkeä aiemmin saanut pahan vatsataudin ja jopa Kaarina syyttä itseään, että oli tartuttanut käynnillään vanhan rouvan.
Käy kuitenkin selväksi, että niin sanottu ikäneito on kuollut, häneen on pumpattu insuliinia. Murhan tekijä oletti, että hän on tehnyt täydellisen rikoksen ja että insuliini jäljet olisi haihtunut vainajan kehosta mutta kävi päinvastoin. Mahdollisia syyllisiä on monia, ja jopa Kaarina itse joutuu ehdokaslistalle kun käy selville, että aiemmin rouvalta saatu ikoni paljastuu tuhansien eurojen arvoiseksi. Mutta onko Kaarinalla sormet pelissä kuoleman kanssa vai onko kuoleman takana sittenkin uskonnolisen järjestön lipevä ihminen, vai joku muu naapureista, vai oliko kuolema sittekin vain onnettomuus …