Siirry pääsisältöön

Tiina Hautala - Hotellien henget


Tiina Hautala
Hotellien henget
Haamu kustannus, 2017

Tervetuloa tutustumaan hotellien henkiin! toivottaa Tiina Hautala uudessa kirjassaan Hotellien henget. Kirjassa esitellään kymmenen suomalaisen hotellin henget. Mukaan kirjaan on päässyt kymmenen paikkakunnan hotellin tarinat. Jokaisessa niissä on henki, joka yleensä on hyväntahtoinen, pieniä jäyniä tekevä jostain syystä hotelliin "asumaan" jäänyt joko entinen työntekijä tai "hahmo" jolla on jokin vahva side kohteeseen.

Henkiin ja haamuihin pitänee suhtautua skeptisesti, mutta niiden olemassa oloa omasta mielestäni on turha kiistää. On olemassa todistettuja tapauksia joissa jokin selittämätön asia esiintyy aivan silmien edessä, mutta jostain kummasta syystä ihmismieli alkaa etsimään erilaista selitystä asiaan, ei voi vain myöntää että juuri omien silmien edessä tapahtui jotain ihmeellistä.

Kirjassaan Hautala esittelee jokaisen kohteen taustatietoja joista jo monen paikan henki on lähtöisin, se voi olla juurikin entinen työntekijä tai henkilö joka viihtyi paikassa ja jäi ikuisiksi ajoiksi viettämään aikaansa hotellin käytävillä. Monella suomalaisella hotellilla on sotien aikaan ollut kohtalona olla sotilaallisessa käytössä tai sitä on käytetty parantolana tai sairaalana. Mikä onkaan oivallisempi kohde tavata vanhoja henkiä kuin juuri tällainen kohde.

Moni hotelli on ylpeä omasta hengestään. Ja asiakkaat jotka tuntevat hotellin taustoja ja tietävät, että siellä saattaa huoneessa esiintyä heidän lisäksi joku ulkopuolinen haluavat tietää näistä hengistä enemmän. Hotellien henkilökuntaa jopa perehdytetään koulutuksessa hotellin historiasta ja hengistä joita siellä asuu, se on normaalia asiakaspalvelua, sillä koska tahansa saattaa ovesta tulla asiakas joka on tullut hotelliin juuri sen tiedon turvin, että siellä saattaa nähdä tai kokea jotain yliluonnollista.

Hotellin henget -kirjassa on tuotu esille hotellit Oulusta, Kokkolasta, Vaasasta, Turusta, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Lahdesta, Helsingistä, Imatralta ja Punkaharjulta. Itse en ole yhdessäkään esitellyssä hotellissa yöpynyt mutta mikäli kun tulee lähdettyä esimerkiksi Turkuun niin mahdollisuuksien mukaan valitsen kohteeksi yöpymiselle juurikin Park Hotellin. Sen verran mielenkiintoinen tämä kirja on, että jos kesälomalla on aikaa riittävästi niin mikä ettei lähtisi vierailemaan kirjan hotelleissa ja katsomaan olisiko esimerkiksi Kokkolan Seurahuoneella tavattavissa sievä piikatyttö Elsi tai Imatran Valtionhotellissa nähtävillä vihreä rouva.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lars Kepler - Peilimies

 Lars Kepler Peilimies Tammi, 2020 Kahdeksas Joona Linna -dekkari on jälleen taattua Kepleriä. Joona Linna -dekkareita voidaan pitää siinäkin mielessä menestystarinana koska ensimmäinen dekkari Hypnotisoija (julk. suom. 2010) sai 2019 black edition nimellä kulkevan uudelleen julkaisun, jossa päähenkilön Joona Linnan osuutta on tuotu enemmän esille, lisäksi toimintaa on tiivistetty. Eli jos aloitat tämän sarjan lukemisen niin aloita se ehdottomasti tästä Hypnotisoija -Black edition kirjasta. Ja sen jälkeen etene järjestyksessä kirja kerrallaan niin pysyt mukana kaikessa taustatarinassa joka näissä seuraa Linnan koettelemusten edetessä. Minä heräsin tähän Kepler faniuteen vasta kesällä 2020, ja aloitin sarjan ensimmäisestä osasta ja sen jälkeen parin viikon kesäloman aikana tuli luettua kuusi sarjan kirjaa. Pari osaa puuttui joidenkin kirjojen välistä ja sen huomasi tarinassa, jotain oli tapahtunut kahdessa kirjassa joten juuri tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä. Uu

ELVARI lehti

  ELVARI The Official Elvis Presley Fan Club Of Finland Ry:n jäsenlehti 1/2020 Suomessa on julkaistu laadukasta Elvis lehtiä vuosikymmeniä. Kaikki Elvis -fanit muistavat The King lehden, joka ilmestyi vuosina 1985 - 2015, lehteä ilmestyi 139 numeroa ja sivumäärältään 7512, eli varsin mittavast Elvis fanilehdestä on ollut kyse. Suomennettuja Elvis kirjoja ilmestyy onneksemme lähes vuosittain. Elvari on uusi jäsenlehti joka on virallisen Suomen Elvis klubin jäsenlehti ja se postitetaan kaikille Elvis klubin jäsenille. Ja sitä voi tilatava myös mm. levykauppa äx:ltä, mutta helpoiten sen saa liittymällä klubiin. Tsekkaa liittymisehdot täältä .  Elvari on toteutettu A4 kokoon joka mahdollistaa suuret ja laadukkaat kuvat, sekä antaa lehden taitolle paljon mahdollisuuksia tuoda visuaalisesti hienosti esille Elviksen tarinaa. Mitä tämä uusi lehti sitten pitää sisällään? Ensimmäisen lehden esipuheessa kerrotaan, että lehti tulee jatkossa tutustuttamaan ihmisiin kultasankojen takana sekä laajem

Janne Koivula - Kohdusta aarnihautaan

  Janne Koivula Kohdusta Aarnihautaan Adven&Ture, 2020 Janne Koivula julkaisi pienkustantamonsa Adven&Turen kautta 2015 esikoiteoksensa Pariisin noita ja vuonna 2020 se sai jatko-osaksi teoksen Kohdusta Aarnihautaan, yhdessä nämä kaksi kirjaa muodostavat Ikuisen elämän metsästäjät duon. Juuri äsken luin kirjailijan sivuilta, että tämä kyseinen pienkustantamo lyö pillinsä pussiin joten kustantamon toiminta jäi näiden kahden teoksen varaan. Sinänsä harmillista koska Koivula toi suomalaiseen tämän genren kirjallisuuteen vivahdetta. Olen aivan varma, että jos nämä teoksest olisi kirjoitettu englanniksi ja julkaistu kansainväliseen levitykseen e-kirja aluistoilla olisi näistä syntynyt pienimuotoinen "Tapaus".  Itselleni ei tule yhtäkkiä mieleen yhtä kunnianhimoista kirjasarjaa kuin tämä Koivulan luoma sarja. Hän käsittelee taidokkaasti niin seikkailua, kauhua kuin jännitystä ja luo siinä samalla uskottavan päänsisään uppoavan tarinan. Jos olisimme todellakin maailmassa, jo