Siirry pääsisältöön

Romain Sardou: 24 ruumista


Romain Sardoun romaanin 24 ruumista alkuasetelmat on mitä kutkuttavimmat. New Hampshiren erään moottoritien rakennustyömaalta löydetään 24 ruumista, jokaisella ruumiilla on sydämeen ammuttu yksi luoti. Uhrit eivät ole tehneet vastarintaa, vaan tuntuu, että he ovat vapaaehtoisesti kävelleet rakennustyömaalle ja antaneet ampua itseään.

Poliisipäälikkö Stuart Sheridan alkaa tutkimaan tapausta, mutta pian FBI puuttuu peliin ja ottaa jutun itselleen ja Stuart jää nuolemaan näppejään. FBI piilottelee juttua, eikä siitä anneta lehdistölle tai TV -kanaville minkäänlaista tietoa, kaikki pidetään salassa. Kun tutkinnat etenevät Sheridanin henkilökohtaisten tutkimusten toimesta eteenpäin, käy ilmi, että vainajat ovat kauan sitten kadonneiksi ilmoitettuja ihmisiä. Suurin mysteeri on kuitenki se, että lähes jokaiselle uhrille alkaa löytymään yhteyksiä jollain tavalla mystiseen kirjailijaan Ben O. Boz'iin.

Sheridan kuulee nuoresta, Durrisdeerin yliopistossa opettavasta, kirjallisuustieteen professorista Frank Franklinistä. Yliopisto sijaitsee aivan tapahtumapaikan läheisyydessä ja itsessään yliopistosta luodaan kirjassa hyvinkin mystinen kuva kaikkine salaisine seuroineen, joiden jäsenistä ei kukaan tunnu tietävän mitään. Sheridan saa houkuteltua Franklinin tutkimaan kanssaan juttua, ja kohta Franklin pääseekin ytimeen, eli keskustelemaan kirjailija Ben O. Bozin kanssa, joka persoonana on mielenkiinoinen, mutta kaikkien kustantajien kauhu. Hänen jokaisen kirjan on kustantanut eri kustantaja, ja jokainen heistä oli tullut petetyksi ja huijatuksi.

Kirja tarjoaa monipuolisia, hyvin rakennettuja juonenkäänteitä ja henkilöhahmoja. Poliisipäälikkö Sheridan edustaa vahvaa poliisia, professori Franklin taasen kirjoihin hurahtanutta tutkijaa, mutta hänen älyllään ja hermoillaan tehdään ihmeitä. Kirjailija Ben O. Boz on kirjailija, joka kuvaa kirjoissaan äärimmäisen tarkasti kaikki tapahtumat, testaten kartanossaa mm. miten roikkumaan laitettu ruumis käyttäytyy nälkäisten susien raatelemana. Mukana on myös naisia, jotka yrittävät hillitä miesten tekosia ja tasapainottaa heidän elämiään.

Sardoun 24 ruumista on yksi 2000 -luvun mielenkiintoisempia ja parhaiten rakenneltuja jännityskirjoja.

"Koukuttava trilleri vie mukanan!
Talvella 2007 New Hampshiressa löydetään 24 ruumista moottoritien penkalta. Jokaisella ruumiilla on sydämessään yksi luoti, eikä yhdessäkään näy jälkiä vastustelusta. Mikä vielä ihmeellisempää, kukaan ei kaipaa vainajia: yksikään aviopuoliso, äiti tai työtoveri ei ota yhteyttä poliisiin. Tapausta alkaa tutkia New Hampshiren osavaltion poliisipäällikkö Stuart Sheridan. Niin kummalliselta kuin se tuntuukin, alkaa vaikuttaa siltä että kirjallisuudella on tärkeä merkitys murhaajalle. Sheridan värvää tutkintaan nuoren kirjallisuuden professorin Frank Franklinin. Vasta 29-vuotias Franklin on hiljattain aloittanut työt Durrisdeerin vauraassa yliopistossa, joka sijaitsee metsän keskellä synkässä linnassa. 24 ruumista on koukuttava trilleri, joka vie lukijan mukanaan. Se jatkaa samassa tyylilajissa kuin Sardoun edellinen suomeksi julkaistu romaani Kolmastoista kylä (Bazar 2010), joka sijoittuu keskiajalle. Sardou on mestari pahaenteisen tunnelman ja dramaattisen jännitteen luomisessa."
ISBN: 9789525635430
Ilmestymisvuosi: 2011
Kustantaja: Bazar
Alk.per.teos: Personne N´Y Échapperra
-Arvostelukappale kustantajalta-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sinikka Nopola & Tiina Nopola - Risto Räppääjä ja ujo Elmeri

Sinikka Nopola & Tiina Nopola Risto Räppääjä ja ujo Elmeri Tammi, 2019 Ujo Elmeri on 19 Risto Räppääjä -sarjan kirja. Näiden lisäksi on julkaistu oheiskirjoina yhdeksän muuta kirjaa esim. kokkauskirja, liikennekirja ja kaverikirja. Risto Räppääjä on esiintynyt myös seitsemässä elokuvassa, yhdessä animaatiosarjassa ja kirjasarjasta on tehty kolme näytelmää. Kuvittajina kirjoissa on toiminut 11 ensimmäisessä Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Nukkavieru Nelli kirjasta alkaen kuvituksesta on vastannut Christel Rönns, jolloin kuvitus otti suuren harppauksen eteenpäin tuomalla Risto Räppääjän hahmot "isommiksi".  Ujo Elmeri kertoo tarinan arasta sukulaispojasta, josta Rauha aikoo tehdä reippaan. Risto ei tietenkään sulata tätä pikkupoikaa vaan pitää Elmeria varsi lapsellisena tapauksena. Ja kun tarinaan sotkeutuu mukaan vielä Elvi-täti, jolla on omat kasvatuskeinonsa niin synty varsinainen sekamelska. Nelli, kuten lähes aina, on tarkkaavainen ja huomaa, että El

Lars Kepler - Peilimies

 Lars Kepler Peilimies Tammi, 2020 Kahdeksas Joona Linna -dekkari on jälleen taattua Kepleriä. Joona Linna -dekkareita voidaan pitää siinäkin mielessä menestystarinana koska ensimmäinen dekkari Hypnotisoija (julk. suom. 2010) sai 2019 black edition nimellä kulkevan uudelleen julkaisun, jossa päähenkilön Joona Linnan osuutta on tuotu enemmän esille, lisäksi toimintaa on tiivistetty. Eli jos aloitat tämän sarjan lukemisen niin aloita se ehdottomasti tästä Hypnotisoija -Black edition kirjasta. Ja sen jälkeen etene järjestyksessä kirja kerrallaan niin pysyt mukana kaikessa taustatarinassa joka näissä seuraa Linnan koettelemusten edetessä. Minä heräsin tähän Kepler faniuteen vasta kesällä 2020, ja aloitin sarjan ensimmäisestä osasta ja sen jälkeen parin viikon kesäloman aikana tuli luettua kuusi sarjan kirjaa. Pari osaa puuttui joidenkin kirjojen välistä ja sen huomasi tarinassa, jotain oli tapahtunut kahdessa kirjassa joten juuri tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä. Uu

Kaarina Helakisa (toim.) - Pikku Pegasos

Kaarina Helakisa (toim.) Pikku Pegasos Otava, 2016 "400 kauneinta lastenrunoa 400 kauneinta lastenrunoa. Kaikkien lasten ikioma kirja, lastenrunouden perusteos. Pikku Pegasoksen myötä on turvallista matkata runojen maailmaan: se näyttää kuinka laaja ja rikas sekä ilmaisultaan että aihepiiriltään lastenrunouden maailma voi olla." Lapsi on pipi Lapsi on pipi ja vuoteessa makaa, ei saa nousta kuin aikojen takaa. Otapas lääkettä, rohtoa nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti! (Arvo Ylppö ja Heikki Ojansuu)  Otavan julkaisema Pikku Pegasos runokirjan 22. painos ilmestyi 2016, ensimmäisen kerran se julkaistiin jo vuonna 1980 ja sen jälkeen se on on ollut kestosuosikki lastenrunokirjojen maailmassa. Runoilija ja lastenkirjailija Helakisa oli palkittu suomalainen erityisesti lastenkirjallisuuden vaikuttaja ja hänen nimeään kantava seura vaalii hänen perintöään ja pyrkii editämään lastenkirjallisuutta. Pikku Pegasos lorukirjaan on Helakisan omien ru